Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Te ciągniki w niezabardzo dobrym stanie są?

Opublikowano

Z tego co widzę to z zachodnich użytków najlepiej spisują się deutzy, znajomy ma DXa z 92r coś chyba 150 km i jest bardzo zadowolony, a nad MFem jednak bym sie zawahał, cosik te skrzynie są nie za ciekawe.

Opublikowano
Przedstaw argumenty :angry:

-zwrotne;)

-dobre wyposarzenie i komfort;)

-mało palą:rolleyes:

-dobre udazwigi na TUZ;)

-nadaj sie do tura i transportu;) (wujek mówił ze sa wrecz stworzone):)

-mało awaryjne;)

Opublikowano

Hehe patrzę, że strasznie dużo ciągników kolega chcę kupić...i Ursus-a i MF i MTZ...a żeby było śmieszniej to każdy w innym przedziale mocy :rolleyes:

Ajj...kręcisz jak C-330 kółeczka na lodzie :)

Opublikowano
-zwrotne;)

-dobre wyposarzenie i komfort;)

-mało palą:rolleyes:

-dobre udazwigi na TUZ;)

-nadaj sie do tura i transportu;) (wujek mówił ze sa wrecz stworzone):)

-mało awaryjne;)

Ja bym powiedział że wyposażeniem i udźwigiem to się nie wybijają ponad konkurencje... Nie wiem jak spalanie i awaryjność

Opublikowano

Mam takie pytanie: Komu z was walneła skrzynia w mf? Czy była to wina ciągnika czy wasza? Ja pracuje swoim mf już 4 lata nie ma może dużego przebiegu bo tylko 1200 mth i tylko raz staną bo przepalił się czujnik od sprzęgła o wartości bagatela 150 zł (u korbanka). Nie pracuje on w lekkich warunkach, mam do niego pług 4 skibowy obracalny rozstawiony na 1,75 cm i mimo niezbyt płaskiego terenu i miejscami gliny jakoś daje sobie z nim radę. Mam jeszcze takie pytanie kto powiedział że części do mf są drogie? Z tego co wiem do tanich nie należą ale od takiego jd są tańsze. Ogólnie części do zachodnich marek są drogie i wciskanie takiego kitu że tylko mf ma drogie części do skrzyni jest moim zdaniem bezsęsowne.icon8.gif

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez lukaszSienko
      Witam serdecznie. Jestem tu nowy i szukam pomocy i bardziej doświadczonych kolegów.
      Przejdę do meritum
      Planuje zakup nowego traktora z turem na gospodarstwo 18ha UR przy pomocy dotacji Młody Rolnik. Mam starego niezarejestrowanego ursusa 1204  i  c360 które już swoje odsłużyły. Mniejszy traktor chce remontować bo jest zarejestrowany 
      Chciałbym kupić traktor jak najmniejszym wkładem powyżej 200tys. Chciałem wziac farmtraca 112KM ale wyliczyli mi ponad 330tys brutto. Ale zaciekawiła mnie oferta na turecki traktor ArmaTrac (podobny do Basaka) na europejskich podzespołach. Silnik Deutz , skrzynia ZF/carraro, EUR Boscha. 
      I tu już cena brutto wynosi 250tys z turem. Co o tym myślicie. Proszę o sugestie i ewentualne doradzenie w tej kwestii. Pozdrawiam 
    • Przez Bartek3060
      Witam, jestem przed zakupem ciągnika o mocy +- 200km, budżet jaki mam to około 300tyś netto. Chciałbym doradzić się jakie modele polecacie w tych pieniądzach. Rozglądam się za valtrą serii t, czy wersje t174 i 214 różnią się czymś oprócz oprogramowania silnika ?
    • Przez Krzysztof2008
      Witam, kupię ciągnik ok 100km do agregatu uprawowo-siewnego 2,5m z broną aktywną bo 914 nie daje rady, interesuje mnie 1224 lub 1614, woj. Małopolskie najlepiej okolice Miechowa.
    • Przez kingway
      Witam , planuje kupić ciągnik i mam na oku Fendt favorit 818 i John 7810 - moc niby ta sama ceny podobne  . I teraz nwm którego wybrać ? Może ktoś coś podpowie ? Podejrzewam , że JD napewno wiecej pali , ale i też no robi robotę , Fendt znów wygodniejszy . A części i naprawy ? JD z skrzynią Powet Quad.
    • Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Dodaj nową pozycję...
v