Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam oboro-chlewnię Stoi od roku nieużyteczna jest na 15 krów dolnych, dojarnia, i 35 szt tuczników i 2 maciory ale teraz sie nie opłaca chodową ja za mały mam króliki ;) a ojcu już się nie chce bo są owoce itp. Na co można taki budynek przeznaczyć.

Opublikowano

A ja ci proponuję jesli chcesz zarobić, przerobic obore na pieczrkarnię, bedziesz maiał trochę kosztu, bo bedziesz musiał zrobić ogrzewanie i półki pod to, ale inwestycja szybko się zwróci jeśłi masz oczywiśćie w poblizu gielde ogrodniczą, lub skup pieczarek. To moja propozycja, sami mamy pieczarkarnie, i żeby nie dochody z niej, to z produkcji swin bylibysmy dawno bankrutami.

Opublikowano

Mój wujek ma po swoim ojcu kilka dużych szklarni i całą technologie do produkcji pieczarek, no ale on lewy jest do rolnictwa i nic z tym nie robi bo niby się nie opłaca, a dla Ciebie to taki dobry interes?

Opublikowano

No jasne że sie opłaca, mamy dwie chale produkcyjne, na dzisiejsze czasy to nie jest duzo, ale na czysto srednio nam zostaje z oklo 2mies. cyklu produkcyjnego około 10-12 tys. złotych, oczywiście czasami jest wiecej czasami mniej. Pisze o swoich założeniach. Ja bede dalej rozwijał to produkcję, jak skoncze studia, to wybuduję obiekt nastawiony na duża i profesjonalną produkcję.

Opublikowano
Tak odrazu hotel niech otworzy. Ja bym ci radził jakieś garaże zrobić

Jak by zrobił jakiś pub to dużo klijentów będzie miał mieszkańcy wsi napewno wieczorem przyjdą na zimne piwko

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez burtek
      Witam serdecznie,
      w swoim nabytym nie dawno gospodarstwie posiadam 3 duże psy (dwa bernardyny i jeden owczarek niemiecki). Psiaki karmie resztkami z jedzenia, chlebem oraz kupuje im kości z mięsem z masarni. Chciałbym jeszcze kupić im karmę, aby poprawić ich wygląd. Jaką dobrą i tanią karmę polecacie dla psiaków? Jak Wy karmicie swoje psy?
    • Przez xyz23
      Witam, potrzebuje info o skupach królików lub firmach tym się zajmujących jak na razie znalazłem jedną.
    • Przez claricesmith55
      Wyobraź sobie, że Pat, młoda badaczka rolnictwa, adoptuje szczeniaka rasy Maltipoo i rozpoczyna badania nad zrównoważonym systemem hodowli zwierząt. Jak Pat może opracować model rolnictwa hodowlanego, który uwzględnia etyczne traktowanie zwierząt towarzyszących, takich jak jej Maltipoo, a jednocześnie rozwiązuje problemy związane z wpływem na środowisko, globalnym bezpieczeństwem żywnościowym oraz tradycjami kulturowymi związanymi z produkcją zwierzęcą  zwłaszcza w regionach, gdzie hodowla zwierząt stanowi podstawę utrzymania?
    • Przez AgroRolnik303
      Witam, jaką najlepiej wybrać linkę do wyciągu obornika? Która byłaby najtrwalsza? Zdjęcie podglądowe. Teraz miałem jakąś 12 mm ale nie przetrwała za długo.

• Przez Ksawery
      Witajcie czy deszczówkę można podawać zwierzętom tak na stałe? Chodzi mi o konie jakie są wasze doświadczenia?
  • Dodaj nową pozycję...
v