-
Podobna zawartość
-
Przez Dominikfm3
robie kiszonke z 7 ha. górne 10cm (pryzmy) jest dobre a następne 10 się psuje! co robie żle?
-
Przez Krystian6830
Jestem tu z pytaniem jak przykrywa się kiszonkę w silosie???
rozwija sie po prostu folie i rozkłada ?
Bo ja słyszałem że najpierw jeszcze jak nie nie kukurydzy ma to folie daje sie na sciany i na koniec zagina do środka
Wiecie jak to się robi ?????
-
Przez marko0809
Witam.Miałem dwie pryzmy kukurydzy ,jedną właśnie kończę skarmiać.Mam też bele ,których do tej pory poszło niewiele.Mam taki dylemat czy zaczynać drugą pryzmę i skarmić ją do wiosny a bele zostawić na następny rok czy też lepiej zrobić odwrotnie,bele skarmić a kiszonkę z kukurydzy zostawić na następny rok?Chodzi mi o to która z tych paszy lepiej się przechowa aby się nie zmarnowała.Bydło na wiosnę wypędzane jest na pastwisko i wtedy nie potrzebują tych pasz aż do póznej jesieni.Proszę o wasze doświadczenia i opinie.
-
Przez das21
Witam. Jakie jest wasze zdanie na odkrywanie kiszonki(pryzma) z I pokosu i dosypanie II pokosu do tej pryzmy? bo chcemy tak zrobic tylko czy nie bedzie zadnych strat? a widzialem juz jak tak robia i nie bylo problemu. aczkolwiek wole sie upewnic ;) -
Przez Gość
Dzień Dobry wszystkim. Chcę posiać 8 hektarow żyta na kiszonkę ale nigdy tego nie robiłem. Mam kilka pytań . Ile kg żyta na hektar dajecie na kiszonkę ??? Czy tak samo jak na ziarno ??? Czytałem że jedni daja 150 kg ale widzialem tez że nawet 300 kg/ha . Jak ma się to w praktyce ??? Macie porownanie siejąc 150 a 300 kg/ha ??? I czy wałujecie pole po siewie czy może po zimie pole samo się ułoży i nie będzie problemów z kamieniami i koszeniem ??? Dzięki za odpowiedzi
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czy w 10 dni kiszonka z kukurydzy ukiśnie ?
Kukurydza kiszonka