Skocz do zawartości
Zetor21

Problem z blokadą tylnego mostu

Polecane posty

Zetor21    0

Co jest przyczyną że blokada tylnego mostu sama się załącza w zetor 5211.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Możesz mieć pękniętą sprężynę sprzęgła blokady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

możesz mieć uszkodzenia w koszu mechanizmu różnicowego - bardziej kosztowna i pracochłonna naprawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    575

No właśnie. Na razie to upewnij się że to blokada. Jeśli nie to pozostaje kosz dyferencjały.

Sprawdź czy kabina się nie kiwie i z jakiegoś powodu nie załącza blokady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zetor21    0

A czy może być tak że tryb od blokady wypadł ze sprzęgiełka i luźno lata po wałku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    575

Noże tak być. Chociaż wylecieć to on nie wyleci ale mógł puścić spaw na dźwigni, mogły uszkodzić się widełki powodując takie objawu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mds212    150

Czy blokada po załaczeniu powinna sama trzymac? Bo u mnie niestety trzymac, sasiad ma w 5211 i mowi z ejak wcisnie to jedzie do konca pola i nie musi trzymac lekko cofa i wyskakuje sama. czy da sie jakos to poprawic bez rozbierania skrzyni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×