-
Podobna zawartość
-
Przez Junior01
Witam wszystkich.
Taka sprawa. Jakiś czas temu kupiliśmy Ostrówka, będzie przy nim trochę pracy, ale dało się już wykopać pierwsze rowy. Zawsze był problem z obracaniem wieży - po prostu jakby się zawieszała. Natomiast teraz - nie kręci się w ogóle. Gdy daje dźwignią obrót, silnik Ostrówka przydławia się gaśnie, chyba że przestanę. Obrotnica ani drgnie. Teraz tak - krzywa listwa ? Chyba nie. Rozdzielacz najpewniej. Albo jakiś zawór. Nie znamy się na tym najlepiej, więc miło by było jakby ktoś pomógł.
Pozdrawiam !
-
Przez GBartek
Witam. Posiadam 2 siewniki konne i chcialbym je ze soba polaczyc aby byl szerszy.
Jak sie za to zabrac? Jakies porady?
Nie interesuja mnie opinie w stylu : sprzedaj oba, kup poznaniaka. Mam 2 siewniki i wolny czas, a w mojej okolicy poznaniaki chodzą po min. 1500zl, a duzo ziemi nie mam.
Szukalem osoby, ktora sie podejmie takiego zadania, ale nikt nie probuje.
Pozdrawiam
-
Przez piotr2002
Witam poszukuje obrotnicy do przyczepy d47A najlepiej z województwa mazowieckiego i łódzkiego -
Przez silos
Witam
W trakcie siewu wciągnęło worek i urwało się koło zębate wałka mieszalnika napędzane kołem podwójnym (18 zębów). Koło zębate jest osadzone na pręcie fi13mm. Koło zębate oczywiście spadło i nie znalazłem go na polu. Czy ktoś wie może jakie są parametry tego koła (średnice, ilość zębów, itd.). Może ktoś ma takie koło z woj. śląskiego (Kłobuck, Częstochowa) ze złomowego siewnika konnego z danych czasów ?
Dziękuję za wszelką odpowiedź.
M.K.
-
Przez JD1052
Witam, czy ktoś remontował/tulejował obrotnice w starym kvernie? Czy tam siędza tylko tuleje czy też jakieś łożyska? Rozebrałem ze swojego pługa i istniała tylko tylnia tuleja z tworzywa a przedniej w ogóle nie ma.. Czy z przodu ma być taka sama? I ewentualnie gdzie da sie to kupić bo narazie nic nie znalazłem, czy trzeba dorabiać i z jakiego materiału najlepiej?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Remont przyczepy