Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
marcin5641

problem z półbiegani

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
marcin5641    0

Witam mam taki problem z moim 3065 16x16 że potrafi samoczynnie przełączyć sie z przyśpieszacza na półbieg a gdy to zrobi kontrolka od półbiegu mruga gdy zgaśnie ciągnik coś chamuje, gdy świeci ciągnie normalnie. Wymieniłem olej i filtry narazie nie miałem okazji go rozgrzać i sprawdzić ale boje sie że ta wymiana nie pomoże. Prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirro    211

Obawiam się że nie rozumiem, albo masz skrzynię 40km/h i półbieg zwalniający? A może zapala się kontrolka od smarowania skrzyni biegów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin5641    0

Chodzi oto że z szybszego przeżuca na wolniejsze , kontrolka od półbiegu jedna z tych zielonych w prawym gurnym rogu zegarów. skrzynia 30km/h

Edytowano przez marcin5641

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Lukash3060    105

A czy za to nie jest odpowiedzialny elektrozawór który sie przyciął i tak się dzieje ? ( ) Ewentualnie gdzieś może jakieś zwarcie się robi i przełącza... sprawdź instalację , podopinaj styki i sprawdź ogólnie czy wszystko jest ok. Jeśli predkość jazdy zależy od świecenia kontrolki to wina na pewno w elektronice :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirro    211

A tak mnie tknęło. Czy Ty przypadkiem nie masz skrzyni 8/8 Dyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lukash3060    105

Dyna była w modelach powyżej '93 roku i chyba od 3070 się zaczynała :) Puki co poza komunalnymi nie widziałem żeby mniejsze miały Dynę , tyle że kolega @ mirro moze mieć rację bo Twój patrzac po kabinie to chyba 3065S czyli wersja komunalna :) O tym bym nie pomyślał a kolega dobrze zauważył że kabina od wersji S :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin5641    0

Tak to wersja komunalna w papierach mam 1997r ale wszyscy wiedzą że produkcje skończono w 1995r a skrzynie mam 16 z jednym półbiegiem pod obciążeniem. Problem rozwiązany okazało sie że ładowanie było za słabe, elektrozawór nie dostawał odpowiedniego napięcia i dlatego sam sie przełączał .

Edytowano przez marcin5641

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×