Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budowlanka na Unie to istne piekło. Stos kartek. Znajomy z kostką już 3 rok sie kręci. Koszta oczywiście wyższe bo muszą wszystko robić specjalne ekipy. My wychodzimy z założenia że mury itp to trzeba samemu stawiać wyposażenie to już łatwo wziąc.

Opublikowano

i ja rezygnuje ze starań budowy na programy tym bardziej inwentarskie Tak jak kolega wyżej pisze, stosy pozwolę i dużo wyższe koszty bo wszystko przez firmy kupujesz., a nie daj Boże jakiś urzędas się uprze i po dofinansowaniu albo jeszcze gorzej zwracac i kary jakieś,a i firmy coraz mniej uczciwe i sady procesy. A w tym kraju broni się oszustów wiec kłopot...budynki za swoje(nie mniej chwała tym którzy te drogę przeszli pomyślnie)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez JakubBasiak
      Cześć ! tak jak jest w tytule chodzi o to czy jest jakieś dofinansowanie na powiększenie areału bo kiedyś o tym słyszałem a sam mam okazje teraz kupić trochę fajniej ziemi ale z kasą krucho . I jak istnieje coś takiego to jakie są wymogi do tego i co trzeba zrobić żeby dostać to dofinansowanie.
    • Przez vailus
      Witam. Chciałem się zapytać czy jest jakiś program typowo polegający na dofinansowaniu po przejęciu gospodarstwa od rodziców. Rodzice chcą mi przepisać niewielkie gospodarstwo rolne wraz z inwentarzem (posiadamy produkcję mleka oraz chów bydła). Plany są takie aby powiększyć produkcję jak i areal. Szukałem na internecie jakiś informacji, ale nic konkretnego nie mogłem znaleźć co jasno odpowie na moje zapytanie. Młody rolnik odpada na chwilę obecną. Czy jest jakaś alternatywa po przejęciu gospodarstwa? Oczywiście jeśli byłaby do w zależności od kwoty, pieniążki byłyby przeznaczone na rozwój parku maszynowego nowego bądź maszyn używanych.
    • Przez miszka16
      Witam serdecznie. W związku z tym że przymierzam się do budowy obory z dofinansowaniem z PROW chciałbym na tym forum zapytać się. Czy jest ktoś  kto korzystał już z tego programu? I ewentualnie mógłby się podzielić swoim doświadczeniem jak również polecił jakąś firmę  która kompleksowo się zajmuje takimi programami i budową
    • Gość pawlok
      Przez Gość pawlok
      Witam , chciałbym się dowiedzieć czy jeśli mój tata teraz dostał dotacje na zakup maszyn, to dopiero za 5 lat będzie mógł przekazać mi gospodarstwo? 
      Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. 
  • Dodaj nową pozycję...
v