Skocz do zawartości

Pługi Sukov vs. Unia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam ciągnik 95 konny NH TD95D i myślę o zakupie pługa.

Do tej pory ciągał unijne tury 40x4+1 i jakoś dawał sobie radę.

i teraz tak nowe 4 skibowe Sukov junior roto 4x40 kosztują 17 tys netto ze ścinaczami i kółkiem

Unijne ibisy M 4x40 to wydatek 20 tys netto.

ktoś ma może jakieś porównanie wymienionych pługów??

a może lepiej za podobną cenę poszukać używanych 3x50 , powiedzmy kvernelanda??

sam już nie wiem , może ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi pługami??

Opublikowano

przepatrzyłem wczoraj całe allegro, kilkaset aukcji, znalazłem dwa, może trzy pługi którymi mógł bym się zainteresować, wybiorę się na poszukiwania jeszcze w okolice lublina, są tam dziesiątki handlarzy ze złomem, może coś znajdę, jak na razie Sukov górą

Gość Zetek5340
Opublikowano

Jak masz z tych dwóch wybierać to bierz sukowa znajomy ma zagonowy i chwali bardzo ładnie orze a co do 3 czy 4 to znam osobiście kolesia co JD 5720 z ładowaczem ciąga kuhna 4 na hydraulice tyle że na lekkich ziemiach i śmiga B)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwana osoba lub firma, która podejmie się wyklepania takich odkładnic. Mogę przywieźć i zostawić jako formatkę. Częstochowa i okolice 

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwane informacje na temat tego pługa.
      2 obrotowa, obrót mechaniczny, na ramię wybite huard
      W zestawie do niego dostałem dużą sprężynę.

• Przez duda
      Witam. Czy istnieje możliwość abym do swojego pługa z liniowaniem na kostce pamięci dodał Vario ? Pomijając cel Vario (zmiana punktu ciągu itp) czy da się sterować osobnymi przewodami siłownikiem od liniowania bez wchodzenia w obwód obrotu z liniowaniem.
    • Przez davidek_20
      Proszę o kontakt do osoby, która posiada Instrukcję użytkowania i obsługi oraz katalog części ze  załączonego zdjęcia. Na chomikuj.pl znalazłem jedynie strony z tej instrukcji dotyczące katalogu części - brak stron 2-37. Proszę o pomoc.

• Przez AndrzejMikulewicz
      Witam jestem od niedawna posiadaczem używanego pługa obrotowego cztero skibowego marki kuhn. Nie mam pojęcia jak zmienić szerokość orki skiby z 35cm na 40cm. Może któryś z kolegów miał do czynienia z tym plugiem i wie jak to zrobić?
  • Dodaj nową pozycję...
v