Skocz do zawartości

Jaki rozsiewacz jednotalerzowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli chodzi o cenę to przyznaje racje różnica jest i to nie mała! też zastanawiałem się nad kupnem nowego rozsiewacza z brzegu ale stwierdziłem że używany rauch będzie lepszy i tak zrobiłem kupiłem rauch zsb 110 900kg+ nadstawki na 1500 dałem 6500zł i nie żałuje! z hydrauliki zero przecieku regulacja ok. mam jeszcze starszy model - jednotależowy(kupiłem opryskiwacz 18m i nie pasuje mi na ścieżki) jakby ktośbył zainteresowany to proszę bardzo ;)

Opublikowano

dokładnie tak jak mówisz! kupujesz nowy wiesz że jak będziesz dbał tak będziesz miał! no i oczywiście gwarancja- jakąś pewność masz! a kupując coś używanego ryzykujesz- albo trafisz coś dobrego i będziesz zadowolony albo wydasz nabędziesz coś uszkodzonego. dlatego ja wychodze z takiego założenia - jak maszyna mniej skąplikowana to mniejsze ryzyko, dlatego nie odważyłem się i nie kupiłem przechodzonego John deera tylko nowego Zetora. pozdrawiam

Opublikowano

No właśnie :). Ale czasami nie mając kasy na nowy sprzęt (nawet ten tańszy) jesteśmy zmuszeni do zakupu używanego. Na szczęscie czasami firmy co handlują sprzętem przechodzonym udzielają tzw. "gwarancji rozruchowej" na okres 1 lub 2 tygodni.

Opublikowano

Czy ktoś ma pomysł jaki nowy rozsiewacz kosztuje ponad 3 tysiące zł a mniej niż 4 tysiące??? :-

Już był zamówiony opryskiwacz z simpy jednotalerzowy, ale sie okazalo ze musze kupic rozsiewacz za przynajmniej 3 tysiace bo wlascielka gospodarstwa jest mama i zlozyla wniosek o pomoc niskotowarowa  i wpisala ze chce kupic rozsiewacz za 3 tysiace :-[

I co tu się okazuje, ze jednotalerzowe to maxymalnie 2 tysiace kosztuja a dwutalerzowe od 6 tysiecy sie zaczynaja >:( >:(

A używanego raczej nie chcę

Masz tu babo placek :- ;D

Opublikowano

kurcze w tej sytuacji to wziałbym dwutalerzowy ale jak mi w sipmie ponad 7 tysiecy za najtanszy zaspiewali to niecikawie wyszlo :-

Może z tym zagranicznym jedntalerzowym to bylby pomysl dobry :P :-

Ktoś się orientuje gdzie na terenie rzeszowszczyzny lub dawnego tarnowskiego lub tarnobrzeskiego lub poludniowej swietokrzyskiego jest sprzedawca takiego zagranicznego sprzetu??

Opublikowano

Paweł no to jednym słowem w dwóch słowach mały "nie fart" miałeś. wracając do funduszy z UE niby kase dają sam korzystam jak moge- czy ktoś kiedykolwiek dawał coś komuś za free? i to mnie martwi...

• AgroTeam
Opublikowano

Jedno-talerzowy bedzie raczej ciężko w tej cenie kupić, nawet zachodni. Bo choć teoretycznie firmy mają je w ofercie to w PL Ja jeszcze sie nie spotkałem z nimi. Ale poszukałem troszke w moich ofetówkach i jest rozsiewacz który był by blisko Twoim wymaganiom http://www.agrofoto.pl/gallery/display-ima...-96-pos-20.html to jego fotka,a to strona producenta http://www.promar.idt.pl/produkty.html podobny robi JAR-MET w wersji 600l kosztuje 3600zł netto czyli 4148zł brutto ale nie pamiętam z kiedy dokładnie to są ceny. Najlepiej było by napisać do tych firm i zapytać o aktualne.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady i pomysły.

Trzeba będzie czegoś poszukać. Ten dwutlerzowy za 4 tysiące mógłby być ciekawy.

A może ktoś ma taki rozsiewacz promara? Jakie są opinie o tej firmie, bo pierwszy raz o niej słysze ;D

Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to piszcie śmiało ::) ;D

Opublikowano

a ja mam kosa i sobie go chwale ruwno sieje tak nawozy jak i poplon. Sąsiad ma moltyla i jak kiedyś się go pytałem czemu jeździ na nim to muwił że jak wyłączy przekaźnik to nawozy wylatujo na tależ i jak włącza to mocno sieje na początku. przyczyno jest to że w motylu tama jest w poziomie a w kosie jdzie podgure więc nawozy same nie leco.

Opublikowano

Doradzcie mi jak ustawic rozsiewacz jednotarczowy chodzi mi o szerokośći dawkę bo producent nie raczył na ten temat nic napisać z góry dzieki

Opublikowano

no i problem znikł, mama zrobiła korektę wniosku i teraz kupujemy rozsiewacz za 1500 zł.  ;D

Myślę że taki jednotalerzowy za 1500 zł kupie bez problemu ;)

Opublikowano
no i problem znikł, mama zrobiła korektę wniosku i teraz kupujemy rozsiewacz za 1500 zł.  ;D

Myślę że taki jednotalerzowy za 1500 zł kupie bez problemu :unsure:

Za tą kasę to spokojnie coś kupisz :(.

Opublikowano

nie radze dużo pakować na ciapka ma za wąskie opony sam to przerabialem. niedawno kupiłem nowy siewnik Promar 350l. z plastikowym lejkiem za 900zł. jak sie sprawuje to wam nie powiem bo jeszcze go nie używałem

Opublikowano

Pawel24 właśnie kupiliśmy jednotalerzowy SIPMY za 1400zł. Wygląda nawet na solidnego. Pojemność ma 350 albo 400 kilogramów. Zobaczymy jak będzie się spisywał