Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

matuch ma racje metaltech to nie to samo co pronar wykonanie sie rozni i to bardzo i niech mi nikt nie pierdo... ze to jest to samo zobaczcie na samych wystawach tylko na pokrycia lakiernicze pronarowskie przyczepy sa gozej konserwowane i nie raz juz widzialem jak na nowych nie uzywanych pokazuje sie rdza. no i poszczegolne grubosi blach metaltech tez ma grubsze. w koncu 10 tys zl to sporo kasy wiec jakosc tez jest lepsza a nie taka sama.

Opublikowano

Mam przyczepę DB 8000 kupioną w 2008 roku, zaczyna schodzić farba pomalowana na rdzę bez gruntowania.Koła były o za małej nośności z wielkim bólem wymienili na odpowiednie .Też uważałem Metaltech za dobrą firmę ale niestety tak nie jest.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Czy ktoś zna może cennik przyczep wywrotek marki Mengele?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ile może kosztować MZDK12000 lub MZDK16000?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zainteresowały mnie, bo 30 km ode mnie jest dealer tych przyczep. Jednak cena jest zbyt wysoka, chociaż zależy co jest w standardowym wyposażeniu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@Vitasem z jakim wyposażeniem bierzesz przyczepy?

Opublikowano

Ja właśnie biorę Fliegla DK110 za 50tys brutto:

- ładownosc ok 8500kg

- hamulce 2-obw

- silownik z wylacznikiem

- zaczep tylny zwykly do 9t

- dyszel do 27t

- pelen ocynk z piaskowym malowaniem

- plandeka ze stelazem i mostkiem

- powystawowa - nie ma sladu zadnego - produkcja 11.2008

co o tym myslicie?

Opublikowano

Piaskowe? Pierwsze słyszę znam tylko proszkowe. I polega ono na tym ze element malowany jest podłączony do prądu tzn dostaje m(plus albo minus nie wiem dokładnie) a proszek ma odwrotną polaryzacje i przylega do materiału po czym ten element jest wygrzewany. Jak cos źle napisałem poprawcie

Opublikowano

Przede wszystkim dlatego że to NIEMIECKA konstrukcja. Wygląda bardzo solidnie. Jest niezle wyposazona, a ceną nie odstaje od polskich...

Mam Warfamę 6t z 2000r i co roku pękają średnio dwie felgi, butry są już wykrzywione w łuk.... a przyczepa nie jest przeładowywana.

Opublikowano

2000kg przyczepa w basic

+ nastawki

+ plandeka z osprzętem

+ zaczep

powinno wyjść ze 2500kg - powiem wam po żniwach rzepaku jak ją zważe gdzieś na skupie :P

swoją drogą - po co wozic złom po drodze :)

Opublikowano

Zna ktoś może cene przyczepy metaltech o ładowności 10 ton w standardzie i jakie bajery są za dopłatą(i za ile)...? za odpowiedz z góry dziękuje ;)

Mi osobiście bardzo podobają się przyczepy z Wieltonu i z Mengele do tej drugiej idzie założyc(zamówic) szerokie kapcie wtedy zarąbiście wygląda ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Świeże cenniki!

:D

skanuj0003.gif w776.png

skanuj0002.gif w768.png

Opublikowano
lekkie nie znaczy złe. a teraz naczepy też robią jak najlżejsze. ramy już robią z duraluminium i są o wiele lżejsze a mają tą samą DMC co zwykłe stalówki

DMC będzie takie samo ale wtedy lżejsza przyczepa/naczepa ma większą ładowność i właśnie dlatego konstruktorzy dążą do zmniejszania masy jednocześnie nie osłabiając wytrzymałości produktu.

A co cen to raczej netto niestety