Jaka maszyna do wykopywania truskawek ???
-
Podobna zawartość
-
Przez Rolnik90
Witam! Mam pytanie jaka odmiane truskawki posadzić aby bylo sporo owocu i żeby zima nie zmarzła? Od wiosny mam zamiar obsadzić jakieś 40 arow.
-
Przez AgroLop
Witam,
Co polecicie na chwasty w truskawkach (1 ha)? Najlepiej coś o szerokim spektrum oraz jakiś środek od zarazy w ogórkach (1 ha).
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam.
-
Przez michal33554
Witam, mam około 3 ha ziemi i prawie wszystko to odłogi. Jedynie 0, 5 ha to czereśnie, ale już bardzo stare. Chciałbym zacząć uprawiać jakieś owoce. Tylko nie wiem co będzie najbardziej opłacalne. Sprzęty wszystkie potrzebne mam. Dodam, że prawie 1 ha to ziemia bardzo gliniasta o wysokim poziomie wód gruntowych -5 klasa pozostałe 2 ha łącznie z tymi czereśniami to ziemia bardzo dobra, przepuszczalna- 2 klasa, jedynie miejscami trochę gorsza. Proszę o rady.
-
Przez Adrian111192
Witam,
zwracam się z prośbą do osób doświadczonych w szkółkarstwie, ewentualnie sadownictwie.
Posiadam większą ilość świeżo zaszczepionych jabłoni i grusz, sadzonki maja goły korzeń i ok. 50 cm wysokości. Nie chce sadzić ich do gruntu. Moje pytanie brzmi następująco czy mogę je wsadzić w donice, jeżeli tak to w jaki sposób.
-
Przez Matek_1264
Witam, chcę w tym roku zasadzić truskawki w sierpniu i potrzebuje porad jak dalej postępować z polem i jak nawozić.
Wyniki analizy gleby otrzymałem dziś.Są zalecenia nawozowe jednak nie wiem kiedy sypnąć nawóz i wapno.
Sytuacja wygląda tak: pole do tej pory to dwa sąsiadujące kawałki ze soba które finalnie będą połączone.
Kawałek 1- wiosną zasiana gryka, ztalerzowana i zaorana. Następnie posiana gorczyca która już kwitnie.
Kawałek 2- późną wiosną zasiany owies który rośnie do tej pory.
Do dyspozycji mam obornik od krów i owiec i nieco kurzaka.
Powiedzcie jakie ruchy teraz poczynić bym za 3 tygodnie mógł wsadzać truskawkę w pole i żeby coś z tego wyszło.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Średnica wału jezdnego Claas Mercator 75 i inne pewno też
Sortownik do ziemniaków Amazone