Skocz do zawartości

proxima plus 100 czy new holland td5050

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cena 150 tys, z klima

kwota to wlasnie 150 tysiecy wiec chyba nic lepszegoonie kupie, a jaki opinie o nh

ciagnik ma pracowac przy plugu i agregacie, ciezkie ziemie

plug 4 zetor junior roto

Opublikowano

Możesz jeszcze popatrzeć na case jx - to samo co nh td, niektórzy uważają ze lepsze wykonanie. Pojeździj po okolicznych dealerach, popytaj rozważ to czy będziesz miał dobry serwis itp.

Opublikowano

w tej chwili daja dobra cene na nh z klima i rewersem

122 netto

za zetora proxime plus z klima bez rewersu 128 netto

wydaje mi sie ze zetor teraz jest lepiej odrobiony

nie wiem jak z silnikiem i skrzynia czy teraz daja rade tak jak kiedys stare zetorki

a co do case to wydaje mi sie ze kabina to tandeta, a nwet za siodelko boczne trzeba doplacic

Opublikowano

A masz w okolicy dealerów innych marek? Bierz z rewersem, zawsze sie przydaje, a co do wykonania nh, to w okolicy jest ich sporo i raczej sobie je chwala, proximy sa ale w "starej budzie" wiec sie nie wypoiwadam :)

Opublikowano

Nawet nie patrz na ciągnik bez rewersu, nie wiem czy wcześniej takim jeździłeś ale popracujesz takim to na "zwykłego" bez rewersu nie popatrzysz. Za te 128tyś za Zetora to chociaż skrzynia 40 czy ta zwykła z poprzedniej epoki?

Opublikowano (edytowane)

Podepnę sie pod temat.

Mam pytanie (czysta ciekawość) lepiej jest wydawać ok 120 tys pln za nową proxime 90 konną, czy może przemawia coś za zainwestowaniem 100tys w fendta porównywalnej mocy z ładowaczem (chodzi mi tu o favorita 509 z 99 roku).

Edytowane przez sirKonrado
Opublikowano

Ludzie ! do zetora wszystko jest za doplatą nawet sieoełko boczne. nh jest lepszy moze troche lzejszy chociaz zetor tez szału nie robi .. zetor ceni sie tylko nie wiem za co proxima 8441 ma kape skrzyni od zetora z 80 lat . wiec szału nie ma

Opublikowano

To co ze ma klapę od skrzyni biegów jak w tych starych to chyba lepsze samemu zdejmiesz i np.odblokujesz i fajnie jak popatrze jak pracują zetorami a nh to widac że zetor lepiej targa a do nh nic nie mam tez fajne maszyny, ale jak to mówia gdzie region tam marka u mnie rządzi JD i Zetor no i rosnie liczba Clasaa a Nh jak na lekarstwo

Opublikowano

cena 150 tys, z klima

kwota to wlasnie 150 tysiecy wiec chyba nic lepszegoonie kupie, a jaki opinie o nh

ciagnik ma pracowac przy plugu i agregacie, ciezkie ziemie

plug 4 zetor junior roto

Tacie proximę plus z100 proponowali za 116 netto 142 brutto - skrzynia 40 km/h szerokie opony i klima. NH TD5050 w podobnej cenie

Opublikowano

Szerokie opony czyli 380/70R24 i 480/70R34? Proxima Plus ma także półbieg bez sprzęgła oraz WOM załączany elektrohydraulicznie czego w TD nie ma.

Przyjrzyj się jeszcze jakie obroty WOM zaoferowali, warto wziąść 540/540E obr./min

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kingway
      Witam , planuje kupić ciągnik i mam na oku Fendt favorit 818 i John 7810 - moc niby ta sama ceny podobne  . I teraz nwm którego wybrać ? Może ktoś coś podpowie ? Podejrzewam , że JD napewno wiecej pali , ale i też no robi robotę , Fendt znów wygodniejszy . A części i naprawy ? JD z skrzynią Powet Quad.
    • Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
  • Dodaj nową pozycję...
v