Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jak wymieniałem to zalałem oryginałem supertraktor aral płaciłem 12zł więc chyba nie ma tak duzej różnicy w cenie nie wiem ile u ciebie kosztuje ale jak ma takie same parametry olej to można zmienić nie powinno to wpłynąć negatywnie na trwałość silnika

Opublikowano

Jak zamontować siłownik hydrauliczny dwu sekcyjny zamiast śruby zbiorczej(cięgna) . Gdzie podłączyć dopływ ciśnienia oleju ; z pompy czy z szybko złącza ? Proszę o szybka odpowiedz wszystko oczywiście jest napisane do zetora 6340

Opublikowano

Witam. Odbiegając trochę od tematu to orientuje się ktoś z jaką siłą działa wspomaganie na orbitrolu. Konkretniej nigdy mi jakoś specjalnie nie przeszkadzało ale dziś z big bagiem 800 kg w miejscu ledwo można kołami zakręcić i pomyślałem że to może pompa wspomagania wysiada. Jak u was wygląda ta sytuacja z pracą z turem?

Opublikowano

Siema mam zamiar kupić zetora 7340 i wiele o nim nie wiem powiedzcie coś o nim mam gospodarstwo 23 ha i moim głównym ciągnikiem jest c 360. Zetor pracował by w prasie sipmnie, pługu,agregacie i innych maszynach. Powiedzcie co o nim sądzicie. I jeszcze mam na niego przeznaczone góra 55000 tyś czy mogą za tyle go kupić. Mówcie jakie są jego wady i zalety. Z góry dzięki....

Opublikowano

Ja powiem tyle o zetorze 7340 mocny silny zwinny traktorek przy belarce powinien spokojnie se dać radę na allegro patrzyłem cos tam by znalazł może za tyle ale na innych stronach nie patrzyłem za zalete można uznać dużą kabinę w miarę mocny podnośnik posiadałem zetora 7745 chodzil spokojnie w 4skibach , belarce Metal Facha , kosiarce rotacyjnej 1.85 metra , agregacie 2.40 metra więc nie opisuje twego modeku tylko podobny i nie powiem miałem go to aż tak strasznie duzo nie palił ale w ciężkiej pracy wiadomo każdy ciągnik weźmie swoje a ja lubie troche na gas cisnąć

Opublikowano

Ciągnik perę lat będzie miał tak więc omijaj te które mają kupę elektroniki. Konkretnie marek nie będę wymieniał ale generalnie jak dla mnie jako główne kryterium to patrz stan techniczny.

Opublikowano

Kolego ja ci powiem , że z mojego doświadczenia ten model zetora jest nie do zajechania. Sąsiad ma go na grubo ponad 130ha ( do tego ma 2x mf 255 i U 1634 żeby nie było że tylko zetorem robi :P) Kiedy nie jest jakaś praca polowa zetor zawsze chodzi. Bardzo mało awaryjny , z tego co mówił mi właściciel to prawie nie ma awarii od 3 lat ( oprócz pękniętego wału napędu przedniego i wygiętej felgi. Palić pali troche chodzi z pługiem 4*45 przedtem chodził z 5*40 na glebach nie takich znowu lekkich. Chodzi też w talerzówce 2,2m + około 300kg dociążenia na ramie , bronach z wałami szerokość 6m , siewnik 3,2m w żniwa z przyczepami 3x około 6-7t . Wygodny duża komfortowa kabina , ładny prześwit . POLECAM :)

Opublikowano

ja mam zetora 6340 to musze powiedziec niezla maszyna nie mam pojecia skad bierzecie te spalanie

w 3 skibach orka zimowa  ( gleboka)oboroty  1800 ma mtg bierze 5,5 l  bez napedu nawet nic sobie nie robi w 3 skibach  zarowno na gliniastej  2 lub 3 klasie jak i na gorszych 4 i 5

wozilem gnojowke od godziny 7 30 do 15 30  nwm ile bylo mtg ale spalilem niemal 20 l  bez przerwy

w transporcie uciaga  2 razy wiecej co ursrus c 360 a w polu  to nie ma co porownywac nawet i ten komfor  i jest naprawde cicho w kabinie nie dusi sie silnik jak te perkinsy

kupil gosciu nowego pronara odemnie ze wsi to juz w zyciu tego do reki by nie wzial przodki naped omyka  biegu nie mozna znalezc skrzynia gowno  zgrzyta niesamowicie

wozilem tez gnojowke ursusem c 360 i ursus  wpierdzielal wiecej paliwa jak zetor ursus dobry do grabarki

Opublikowano

ludzie mowili ze 7211 pali sporo osobiscie nie mam swoim 6340 w prasie metal fach  w belowaniu 4,08 na mtg  wlalem do pelna paliwa na cpnie potem znow pojechalem na cpn do pelna i wyszlo 4,08 w prasie;)