Skocz do zawartości

czujnik strat ziarna fortschritt e 512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy może mi ktoś dokładnie opisać jak powinien być podłączony czujnik strat ziarna w e 512.

Jestem świeżo po zakupie maszyny, mam oryginalne kable i tą puszkę ze wskaźnikiem ale niestety jest odłączony i zdemontowany.

Wiem że jedną wtyczkę trzeba podłączyć do tych płytek za sitami drugą do tego wskaźnika w kabinie i są jeszcze dwa kabelki ( jeden na wsuwkę a drugi na śrubkę ) nie wiem do czego to podłączyć, wiem że na pewno to idzie do kabiny lub okolice kabuny razem z wtyczką do wskaźnika.

Jeśli ktoś może pomóc to proszę o odp.

Opublikowano (edytowane)

Witam, również posiadam w swojej 512 czujniki strat ziarna, z tyłu mam 2 puszki i podłączona jest tam listwa z 5 płytkami bodajże, (wytrzasacze nie podpięte tylko) kable idą do kabiny z puszek i tu mam problem bo nie wiem jak podłączyć ten kabel 3 żyłowy z tej puszki do płytki w kabinie w które miejsce wpiąć je, raczej po prawej stronie gdzie jest zamocowana płytka i wychodzą wyjścia. 

Dodam że kulilem  monitor który pokazuje właśnie straty, ale gdy go podpiąłem nic się nie dzieje nie włącza się , okazało się że nie ma prądu w płytce do której jest to urządzenie podpięte jak i powinien być podpięty kabel z puszki od czujników. Ktoś wie jak to podłączyć nie chce niczego spalić, to powinno być na 24 v czy na 12v i czy powinien być tam jakiś włącznik na to osobny?? 

IMG_20200417_081832.jpg

Edytowane przez Damian512