Skocz do zawartości

Folia strech czy worki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artykułu nie znajdę bo nie ma. Tak samo jak nie owija się balotów czarną folią do bel 1 pokosu, jesienią 3,4 trawę możesz i czarną owinąć ale nie w maju czy czerwcu.JA i tak bym radził to postawić w jakimś zacienionym miejscu. A po drugie nie mówimy to sianokiszonce tylko sianie. I nie porównuj tego z sianokiszonką. Jadąc do mnie na wieś widziałem przy drodze owinięte bele stretchem przezroczystym i stoją już tam może 2 sezon i nic nie pęka. Więc ja ryzykuje i owijam jutro bo sianko trochę przeschło pod wiatą i ustawiam w stogi. Jesienią dam znać jak wyszło

Opublikowano

ja owinołem sterchem pasza super nic nie peka nic sie nie psuje ale. Ale owinołem tylko 7 belek bo rolka strecha po 22 zł 3,5 kg na dwie warstwy wystraczała na 6 balotów po drugie strasznie powoli sie owija bo sie rwie folia. Odpuściłem kupiłem folie kiszonkarska i jest ok

Opublikowano

Sory że odświeżam temat ale co mocniejsze, przezroczysta czy czarna? Bo chciałbym sobie owinąć parę bali siana. Tak w ogóle to znam przypadek gdzie facet owijał streczem 12 razy a później wsadzał to do worka na sianokiszonkę i belki mu wychodziły lux bo tutaj był filtr uv i nie było dostępu powietrza, a na sam koniec na bale położył plandekę i po problemie. Według niego cena foli normalnej to koszt 12zł/szt a tutaj worek który niekiedy starczał na 3 lata, i do tego parę groszy na folię, plandek nie liczył bo miał kiedyś. W ten sposób robił około 100bali.

Opublikowano

w lubelskim da się kosić 4 razy tylko trzeba jak najwcześniej zasiać nawóz wiosną i potem dajesz nawóz lub gnojówkę zaraz po zebraniu sianokiszonki, a łąki mam z przewagą torfowych

w tej chwili wożę gnojówkę + wywar z gorzelni i trawa jest ciemno zielona

Opublikowano

odradzam worki SILOBAG kupione w RGZ.COM.PL tragedia!! pękaja od słońca sprzedawca wysyła worki RÓŻNEJ JAKOŚCI zamawiałem w ciagu 2tygodni 2 razy i dostałem RÓŻNE PARTIE !! 1 grube a jedne CIENKIE JAK BIBUŁA! właśnie wywaliłem 10belek!!!!!!!!

od słońca i wiatru same worki pękaja!!! 1roczne!

uwaga oszust!!! nawet w parti 30worków jest po 2-3oszukane tańsze!! ustawiałem worki obok siebie partiami mniej więcej po 20-30sztuk i zawsze w parti są popękane!! strzelają same z siebie!

Opublikowano

na allegro zwykły strecz :) pogadaj z LSRafi na Yiutube on sporo tak owija:) ale mi mówił że streczem owija belki robione na jesieni i je spasa na samym poczatku bo jednak strecz nie jest mega trwały brak filtra UV kiepski klej

Opublikowano
Dnia 12.06.2012 o 00:27, CBMarek napisał:

ja mam zasiana trawe a w trawe owies no i juz sie przymiezam kaosic ten owiec a potem ładnie trawa mi z tego wybija i zostaje na kilka lat trawa. Mam tego około 2,5 ha. zawsze miałem mniej to zkarmiałem na zielono orkanem. Owijarki nie mam bo sianokiszonki robie mało zawsze pozyczam ale z owijarka to nie problem. Po ile jest rolka strecha ??

https://m.olx.pl/d/oferta/folia-stretch-maszynowa-do-sianokiszonki-18-kg-na-100-za-140-zl-CID757-IDSXZIP.html