Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

skosilismy narazie 25 ton, to bylo cos kolo 11-12t/h a wilgotnosc 23%

Opublikowano (edytowane)

U mnie w opolskim też już skosili kilkanaście ha kukurydzy, ale to wszyscy koszą ci co mają hedery z rozdrabniaczem, bo kolby już suche ale łodygi wciąż mokre w zależności od odmiany i terminu siewu, jedene bardziej, drugie mniej.

Edytowane przez Adam3553
Opublikowano

U wujków oziminy już zasiane :D Na kiszonkę w okolicy wszystko wykoszone 5 km od mojego domu gościu ruszył z kukurydzą na ziarno :P Największy gospodarz w okolicy który ma 150 ha naszykował już kombajn na żniwa kukurydziane a on 3/4 obsiał kukurydzą

Opublikowano (edytowane)

W mojej okolicy koło 100 ha prosa poszło pod kosę w minionym tygodniu. Długo czekali po desykacji... Byłem lekko zszokowany, bo do tej pory proso widziałem tylko na swoich polach.

Edytowane przez stasiex
Opublikowano

Tak!! i to dwóch rolników-jeden pryskał wynajętym od STOKŁOSY samojezdnym opryskiwaczem, a drugi zwykłym ciąganym pilmetem, i z nim rozmawiałem to mówił,że jak jeździł ok 8km/h to nieraz kolby spadały a jak zwiększył prędkość roboczą do 14km/h wszystko było już ok

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez Stonka36
      Witam. Chciałbym wymienić uszczelniacze w przednim moście ciągnika Deutz Fahr D7807. Poszukuję katalogu części/instrukcji obsługi. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez Wielkopolanin
      Panowie proponuje nowy (szukałem i takiego nie znalazłem), myślę, że ciekawy a na pewno ważny temat. Jak to jest u Was, czy badacie Swoją glebę? Jeśli tak to na co, jak często i ile za to płacicie? Jak myślicie, czy w warunkach Waszych wsi było by zapotrzebowanie na usługę badania gleby, od pobrania próbek, do dostarczenia wyników i zaleceń? Ja muszę się przyznać, że do tej pory nie badałem gleby, dopiero w tym roku po raz pierwszy na studiach zacząłem to robić.
    • Przez kingway
      Witam , mam chęci zasiać pszenicę na 5 klasie jak myślicie coś będzie z tego ?? Ziemia nie jest jakoś wyciągnięta ze składników , ale mogłoby być lepiej . Zawsze siałem żyto hybrydowe a teraz może bym spróbował pszenicy ozimej mam do wyboru odmianę Commandor i Arkadia . A wy jakie polecacie odmiany ?
    • Przez Konrad432
      Cześć wszystkim. Pytanie. Czy to jest normalne? Czerwone nasiona orginaly, żółte nasiona moje. Dodam że żółte sa po tych czerwonych. W tym roku miałem problemy ze wschodami soi. Myślałem że to jest moja wina. Teraz zrobiłem doświadczenie i wychodzi to co na obrazku. Soja kupiona w renomowanej firmie. : ) Około trzech dni temu zrobiłem to doświadczenie.
      Pytanie moje brzmi - co jest nie tak z tą czerwona soja? 

• Dodaj nową pozycję...
v