Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Widziałem w galerii ze niektórzy z was chwalili się swoimi altankami i powiem wam ze też bym chciał coś takiego mieć w swoim ogródku ;) W planach mam stworzyć altanę o wymiarach 640x440 plus przy jednej ścianie wiatę o wymiarach 640x160(taką żeby postawić ławkę i widzieć z niej całe podwórko ;P. Konstrukcję będę robił z rurek fi51 bo takie akurat mam a chce jak najbardziej minimalizować koszty posadzkę na razie wyleje betonową a na drugi rok położę jakieś płytki. Tylko mam jeden największy problem nie wiem z czego zrobić ściany i dach. W planach mam zamiar ściany zrobić z takich gotowych płotów drewnianych http://allegro.pl/plot-lamelowy-drewniany-podwojny-luk-i2295717771.html mam na myśli coś takiego :) Ale największym problemem jest dach który chciałbym zrobić jak najtaniej, najbardziej podoba mi się blacha trapezowa ale pod nią muszę zrobić podbitkę z desek a deski muszę kupić a tanie nie są a jeszcze wypadałoby żeby były heblowane plus impregnat dać sklejkę też koszty dosyć duże i wizualnie nie za ciekawe proszę was o pomoc z tym dachem bo ja myślę i nie mam pomysłu żeby było ładnie i tanio ;)

Opublikowano

Dobrze to jak już nie chcecie mi pomóc to powiedzcie mi tylko czy jak zrobię ściany z czerwonej cegły czyli będą miały szerokość bodajże 12 cm i położę na to dach dwuspadowy to czy nie będzie mi się nic działa z tą ścianą czy może być jakiś problem z wytrzymałością ?