technik rolnik czy technik mechanizacji rolnictwa
-
Podobna zawartość
-
Przez radas
Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
-
Przez Ostina
Ma ktoś z Was doświadczenie w zatrudnianiu osób z Ukrainy do gospodarstwa? Może ktoś poleci agencje pracy z którą współpracował przy zatrudnieniu takiej osoby?
-
Przez countrymen94
Witam. 26 sierpnia 2016 zostało mi wydane świadectwoc potwierdzające kwalikikacje w zawodzie rolnik r3. Do 7 września 2018 roku miałem ukończyćć szkołę. Dyplom OKE wydała mi 18 października 2018. Dyplom złożyłem to w terminie. Czy agencja ukaże mnie za niezdobycie wykształcenia w terminie? I czy do agencji składaliście sam dyplom czy i świadectwo?
-
Przez RolnikzPodkarpacia
Witam chciałbym się Was poradzić w sprawie zagospodarowania dobrze ziemią. Za niedługo przejmę gospodarstwo po rodzicach na chwile obecną mamy ok 15ha ziemi. Hodujemy ok 35 sztuk swiń, 7 byków, 2 krowy, 2 konie plus źrebaki. Ja chciałbym zostawić tylko konie i bydło opasowe. W oborze zmieszcze konie i 10 sztuk bydła. W chlewni po przeróbkach mógłbym trzymać cielaki. A później w miarę zarobków chciałbym przerobić stodołe na bydło ( wejdzie tam 20 sztuk uwiązowo) . Czy takie coś ma szanse wypalić? I jak zagospodarować dobrze ziemie które mam? (ziemia III i IV klasa) łąki ok 5ha. W grę wchodzi też dzierżawa ziemi ok 5ha i łąk 2ha w przyszłości.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mlody rolnik wybor mocy traktora
MF 3060 + Metal Technik