Skocz do zawartości
KaszaN

Zetor 3011 4x4

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor
KaszaN    0

Witam ! Mam pytanie dotyczące montażu przedniej osi napędzanej . Słyszałem że najlepiej jest kupić od Zetora 3045/3545 ale ciężko jest to u nas dostać . Więc moje pytanie jest takie czy robił ktoś już taką przeróbkę i jakiej osi używał lub co polecacie . :)

Zetor 3011 :

-3 cylindrowy

-rok prod. 1963

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesmag    52

poszukaj na allegro-gość przystosowywał mosty uaza pod 360,dorabiał również przystawki-nawet ciekawe to było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

szewek    8

przy kupnie tego napedu, może odrazu rozważyć kupno skrzyni w komplecie

 

ktoś tu kilka postów niżej chciał dołożyc do serii 5 i sie tryby z przystawką nie zgadzały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Radekk    154

Witam ,z mojej strony powiem ,że szkoda czasu i nerwów ,jeśli chcesz już napęd kupować to jak kolega wyżej radzi razem ze skrzynią, bo twoja raczej nie jest przystosowana do napędu i bedziesz miał problem z podłączeniem napędu. Ta oś co podałeś zdjęcia jest oryginalna zetorowska,pierwsza która zapoczątkowała przedni napęd w zetorze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

mam możliwośc kupie3nia kompletnego takiego napędu za 2 tyś zł czy będzie pasował do 355

czy u nas w kraju kupi jakiesz częsci do niego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KaszaN    0

mam możliwośc kupie3nia kompletnego takiego napędu za 2 tyś zł czy będzie pasował do 355

czy u nas w kraju kupi jakiesz częsci do niego

wydaje mi się że nie bo 335 ma 2 cylindry i ilość zębów może się nie zgadzać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

nie 335 ale ursus c 355 poprzednik c 360

most jest do przegladu , a ja nie wiem czy do niego dostępne sa częsci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiesmag    52

@KaszaN-jakie dwa cylindry?-czytaj ze zrozumieniem-C 355,nie C335

 

@GoRAL1-zależy jaki stan tego kompletu-ja bym się pokusił-przecież rozsypanego nie będziesz brał nawet za darmo-czy to pasuje?-raczej tak(przełożenie można jeszcze rozmiarem opon dopasować).

o części tak bym się nie przejmował-jak będzie w dobrym stanie,to przecież lata będzie chodziło-a sworzeń czy krzyżak to będzie można dopasować-dorobić.

ważne żeby to w miarę dobrym stanie było-łożysko,zemerling-wymiana nie powinna być kłopotem-zwolnic w tych mostach nie ma w piastach-jeden problem mniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KaszaN    0

@KaszaN-jakie dwa cylindry?-czytaj ze zrozumieniem-C 355,nie C335

 

@GoRAL1-zależy jaki stan tego kompletu-ja bym się pokusił-przecież rozsypanego nie będziesz brał nawet za darmo-czy to pasuje?-raczej tak(przełożenie można jeszcze rozmiarem opon dopasować).

o części tak bym się nie przejmował-jak będzie w dobrym stanie,to przecież lata będzie chodziło-a sworzeń czy krzyżak to będzie można dopasować-dorobić.

ważne żeby to w miarę dobrym stanie było-łożysko,zemerling-wymiana nie powinna być kłopotem-zwolnic w tych mostach nie ma w piastach-jeden problem mniej.

 

Racaj mój błąd ;) Do 355 powinien pasować ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KaszaN    0

Czy ktoś może oriętuje się czy do zetora 3545 podejdzie kabina i maska od 5245?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez samsung335
      Witam wszystkich mam problem z olejeniem w zetorze 5211 wygania mi olej, a dokładniej wyciek znajduję się zaraz pod korkiem wlewu oleju i cały czas mi pali się olejenie, ale ciśnienie oleju na wskaźniku jest maksymalne olej cieknie jeszcze przez czujnik oleju co może być przyczyną wycieku?
    • Przez tedi2
      co o nim sadzicie dane techniczne opinie wszystko o modelu
    • Przez olo1104
      Witam, pomuzcie!doslownie kapie z tej rurki między filtrami oleju,w zetorku 5245,cięzko nie pracuje,z początku nie moglem ustawic tych kubków olejowych bo pod nimi pojawial się olej teraz z tego odpowietrznika ,nie radze,co jest?
    • Przez amix
      Witam!!! Od niedawna posiadamy Zetora 7245 i w tym roku, po dopłatach planujemy wymienić opony przednie na 12.4/r 28 bądź 13.6/r 28 może zaszaleć i kupić 14.9/r 28 , a aktualnie mamy 9.5/r 28 i oto moje pytanie: Czy zgra się przód z tyłem? Dodam jeszcze, że z tyłu mamy 13.6/r 38, które również planujemy wymienić na 16.9/r 38, ale to już na następne dopłaty :angry:
    • Przez Pele94
      Witam. w kilku zdaniach przedstawię mój problem : 
      Ostatnio przeprowadzaliśmy remont skrzyni biegów oraz tylnego mostu w 7211, po złożeniu całego ciągnik   i przeprowadzeniu wszelakich prób wszystko działało jak należy , każdy bieg, wałek wom , podnośnik oraz pozostałe podzespoły. 
      Dziś niestety okazało się że coś poszło nie tak mianowicie nie działa wałek wom ani pompa, Dzwigienka załaczająca wałek wom oraz pompę ( ta po lewej stronie przy nodze )  ''Lata luźno'' bez żadnego oporu czy na włączonym silniku czy na zgaszonym ,  po odkręceniu wodzika widać że listwa przesuwa się bez żadnego problemu ale żadnej pozycji nie załącza, zauważyłem jedynie że działa w w pozycji ( wałek wom zależny od  skrzyni biegów ) wtedy wałek wom się kręci na każdym biegu  ale pompa i tak nie działa. W pozycji tz. luz z tyłu ciągnika wałkiem można swobodnie ruszać , po włączeniu na pozycje np. pompa oraz wałek wom wałkiem z tyłu nie można ruszyć ponieważ pompa robi ciśnienie i ciężko idzie ręką ruszyć. Więc wydaję mi się że  dzwignia załącza wszystkie pozycje jak się należy ale  nic nie działa. Regulowałem już linkę od tz sprzęgła 5 min ale to nic nie dało . Teraz linkę  całkowicie odłączyłem   .
      Wszystko działało bez zarzutów a teraz jest tak jak by cały czas sprzęgło było zaciągnięte 
      Problemem może być sprzęgło Wom ?  ( oglądaliśmy tarczę oraz łopatki były w dobrym stanie ) 
      Dziękuję za pomoc.   
×