Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam kłopot z obróceniem pługa rabe werk obrót jest na jeden przewód i w jedna stronę obraca sie normalnie tzn. jak wycofam olej z siłownika to pług swoim ciężarem przewraca sie na druga stronę później dopycham olejem i jest gotowe natomiast w drugą stronę jest kłopot bo pług nie chce sie przekręcić pod własnym ciężarem na drugą stronę tylko zatrzymuje sie w połowie może mial ktoś z was taką sytuacje jeśli tak to proszę o cenną poradę ;)

pozdrawiam :D

Opublikowano

miałem tak w fortschrittcie ale założyłem najpierw siłownik dwustronnego działania :) było dobrze tylko najpierw trzeba było dźwignie od wywrotu brać na dół a jak pług był za połową dźwignie do góry. Było ok ale przy 200 obrotach pługa dziennie było męczące wiec założyłem popularną kostkę i teraz jest git (500 zł)

Opublikowano

Kuzyn miał podobie w Krone i wykręcił akumulator ( to co jest od obracania pod własnym ciężarem) i wstawił w to miejsce drugi wąż i jego problemy się skończyły, spróbuj może i tobie pomoże .

Opublikowano

tylko ja nie mam akumulatora jest sam jeden przewód do siłownika, a zapadka jest dobra i działa tylko właśnie sam nie chce sie obrócić do tego momentu zeby zapadka go zatrzymała <_<