Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiecie to jest durnota zakładać obrotowy to t25... nie widzę sensu zakładać obrotowych pługów do ciągników mniejszych jak 60 koni.... pług obracalny musi być lekki bo t25 nie podniesie ciężkiego a co idzie za lekkim pługiem ( mogą być problemy z orką jak są susze) nawet siłowe opusczanie w władku nie pomoże

a co do tego filmiku: równo jak po stole, podkładeczka, ziemia leciutka co to za orka??

niechby pojechał na jakąś glinę albo gdzieś i na górki wtedy bym z chęcią zobaczyć jak ciągnie te 3 skiby obracalne.. ( chyba w powietrzu)

Opublikowano

Obrotowy dwójka i t25 daje rade sobie nawet na 1 klasie ziemi wiem bo sam takim orze tylko musisz kupic lekki pług np. lemken lub rabewerk ja ma rebewerka na plaskowikach mechanicznie przewracany i wrzyciu bym sie nie zamienil na hydrauliczny

Opublikowano

Tylko po co do władka zakładać obrotowy? Gdzie jest tego sens? Chyba tylko na pokaz. 2 zagonowe skiby wystarczą. W dodatku za cenę używanej obrotówki kupisz nowy zagonowy. Więc ja polecał bym tak jak już wspomniałem 2 zagonową.