Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

prasa do wladzia raczej odpada....

brak dwustopniowego sprzegla...

brak mozliwosci redukcji biegu przy grubszym pakosie jesli zredukujesz a w prasie bd siano lub sloma moze ja zatkac....

prasowanie bd przebiegalo powoli na biegach terenowych..

ktos z forum prasuje wladziem (prasa sipma) ale kto dokladnie to nie wiem..

Edytowane przez ltz55aluki
Opublikowano (edytowane)

stary, niemiecki fortschitt K-442. u nas koleś prasował swego czasu takim zestawem, i t-25 śmigał bez problemu.

Edytowane przez Radekk89
Opublikowano

Swego czasu prasowałem T-25 zwykłą simpą kostką ale to męczarnia, silnik daje rady bez problemu ale brak drugiego stopnia sprzęgła wymaga nie lada wprawy przy włączaniu i zmienianiu biegów.

Opublikowano

Ja miałem kiedyś INTERNATIONAL 440 rusek robił nią kilkanaście tysięcy kostek rocznie. Brak dwustopniowego sprzęgła to problem ale troche wprawy i można robic. Nie wiem jak w innych prasach ale ta jest tak zabespieczona że nie da się jej popsuc, moja przez 10 lat miała zmieniony jeden kołek rozporowy który się prawdopodobnie zgubił i z kilka kilogramów śrub zabespieczających :D

Opublikowano

A czy w prasie spima z224 nie zajerzdżę silnika bo robiłem w tym roku remont silnika nie chcial bym co 5 lat remontu robic a wladek prasowal by około 7 ha siana i 5 ha słomy rocznie to jak??? proszę o szybkie odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jak już do władka to polecam welger ap41 lub ap45(ma troche większy podbierak i gardło ,lepiej sie prasuje) , spokojnie da sobie rade ,wiem bo kiedyś tak prasowałem, takim zestawem .

tylko trzeba sprawdzić czy nie ma luzów na tłoku ,czy aparaty gdzieś nie spawane , iglice w jakim stanie, palce , i tzw "pieski"

a także czy nie ma luzów na kole które napędza tłok

Edytowane przez MAti21

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez toobek
      Witam szanownych kolegów. Mam dwa problemy z moją prasa Welger ap 41. Pierwszy to gdy prasa pobierze dość dużo materiału to wtedy puszcza jedna strona. Węzeł jest na jednym końcu sznurka a drugi koniec sznurka wyślizguje się z palca supłacza. Drugi problem to że raz na 4-5 kostek prasa zrobi kostkę dwa lub nawet trzy razy dłuższą niż ustawione. Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez Marcinek178
      Panowie prasę posiadam od niedawna, chciałem ją dziś wypróbować no i problem od razu powstał. Mianowicie nie wiąże mi kostek z prawej strony tzn. niby wszystko dobrze, ale gdy wiązka jest już na wylocie to obcina ten prawy sznurek. niby znajomy próbował coś regulować w aparacie ale nic nie pomogło. W czym może tkwić problem i jak go zdiagnozować. Nie znam sie na prasach więc proszę o wyrozumiałość. Dodam że prasa jest z 1986 roku. aparaty wyglądają na oryginalne. Dziękuje wszystkim którzy mi pomogą.
    • Przez seba25
      Witam wie ktoś może jak zdjąć tą tarczę sterującą zdjąłem seger ale tarcza nadal nie chcę zejść a nie chcę na siłę nic tłuc żeby czegoś nie uszkodzić, może mógł by ktoś coś doradzić z góry dziękuję.
    • Przez jaro19
      Witam szukam mobilnego mechanika do prasy sipma z224 chodzi o wykrzywianie igieł lokalizacja 05-110 Jabłonna

• Przez bastek2210
      Witam mam problem z prasa sipma z224/1 po zerwaniu zabezpieczenia które pociąga iglice i zmianie tej sruby przestała wiązać i wydaje mi się że podgarniacz spotkal się z tłokiem bo ten pierwszy od tłoka został przygiety . Jest ktoś kto ma mozliwosc pokazać zdj jak jest prawidłowo ustawiony rozrząd czy inaczej zapłon w tej prasie? 

• Dodaj nową pozycję...
v