Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

W tym roku siany 12 września i prawdopodobnie nie będzie żadnych zabiegów od robactwa poza perytroidem z herbicydem. 

U mnie Gorczyca na poplon im smakuje a co dopiero jęczmień:)

Opublikowano
25 minut temu, mimi007 napisał(a):

a gdzie jest agrest bo mnie kilka dni nie było, może mnie ktoś oświeci 🤔

Wkur_ił się i usunął konto. W sumie to nawet nie wiem kto go tak zdenerwował 

• Sad 1
Opublikowano
Godzinę temu, mimi007 napisał(a):

a gdzie jest agrest bo mnie kilka dni nie było, może mnie ktoś oświeci 🤔

był dość mocno zdenerwowany na kilka osób które męczyły go w temacie o nawozach i usunął konto. W sumie nic dziwnego, niedługo będzie trzeba zrobić podobnie jak odejdzie jeszcze kilka wartościowych osób.

2 godziny temu, misio3p napisał(a):

U mnie w poniedziałek i dzisiaj w sumie 30l, kilka dni będzie potrzebne by podeschło na tyle by wjechać.

a na następne dni pogoda? U mnie nawet więcej jak 30l, ale problemem są następne dni które mają być deszczowe.

• Sad 2
Opublikowano

U mnie jęczmienie sieje się przełom/wrzesnia października. Wielkopolska. Na kanale e-pole jest fajny materiał z plonowaniem w trzech terminach siewu i trzech gęstościach. 

Opublikowano

Wg mnie to jęczmień sieje się jak są odpowiednie warunki - jęczmień nie lubi jak sieje się go w mokre. Staram się siać po 20-tym września ale bez przesady jak niektórzy uważają że optymalny termin to 10. października 

Opublikowano
15 minut temu, STIG13 napisał(a):

Słaba psychika była 😅

Dla mnie to trochę dziecinne zachowanie jak ktoś tak konto kasuje.... Bo oni na mnie gadali... A w du... ich mam i robię swoje. Są osoby od których można się coś dowiedzieć coś podpatrzeć i z tego trzeba korzystać.

Opublikowano

Może dziecinne a może stwierdził że jest mu to nie potrzebne? Wielu ludzi daje sobie radę bez AF a Sławek to spoko gość...tyle w temacie człowieka którego znacie głównie z internetu. Ale mam nadzieje ze wróci tu jeszcze jak Pafnucy Np.  ☺️

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Może dziecinne a może stwierdził że jest mu to nie potrzebne? Wielu ludzi daje sobie radę bez AF a Sławek to spoko gość...tyle w temacie człowieka którego znacie głównie z internetu. Ale mam nadzieje ze wróci tu jeszcze jak Pafnucy Np.  ☺️

Jeszcze fb bym w pełni zrozumiał, ale tutaj.. 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał(a):

Dla mnie to trochę dziecinne zachowanie jak ktoś tak konto kasuje.... Bo oni na mnie gadali... A w du... ich mam i robię swoje. Są osoby od których można się coś dowiedzieć coś podpatrzeć i z tego trzeba korzystać.

ale on robi swoje, co się tutaj mądrego dowie od trolli i prześmiewczych wpisów? ludzi z którymi warto się wymienić spostrzeżeniami jest może 10, maksymalnie 15. Fakt jest taki że był użytkownikiem który w większości doradzał, i dysponował ogromną wiedzą na tym forum. Co on stracił? Nic. Stracili wszyscy którzy teraz szukają odpowiedzi na swoje pytania, tak by podpowiedział lub doradził. Niech odejdzie  jeszcze z 5 osób to nic mądrego się już tutaj nie przeczyta. A  osobami stąd z którymi warto trzymać kontakt można złapać się  na fb lub tik toku. 

2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Raczej jak zmądrzeje to aby się utwierdzi w decyzji że już wracać nie ma po co, szukać informacji o cenie nawozu w  temacie nawozowym przez 40 min, czy dywagacje o polityce w cenie pszenicy. Jedyny żyjący temat to polityka, pogoda itd. Gdzie w większości internetowi znawcy i osoby mające do siebie wzajemny uraz mają swój mały plac zabaw. Jedyne czego można żałować to braku prywatnego kontaktu do tego użytkownika, bo ja np. uważam że miał szeroki zakres wiedzy i nie jednokrotnie pomógł. Tyle

10 godzin temu, ilovemtz napisał(a):

U mnie jęczmienie sieje się przełom/wrzesnia października. Wielkopolska. Na kanale e-pole jest fajny materiał z plonowaniem w trzech terminach siewu i trzech gęstościach. 

Tylko to jest wszystko teoria. W zeszłym roku [ w większości przypadków] zdecydowanie lepiej wychodził siew październikowy. W mojej okolicy jedno gospodarstwo zdecydowało się nawet na siew listopadowy. Wszystko było spowodowane ciepłą jesienią, łagodną zimą i odpowiednimi warunkami. A teraz? Leje tydzień czasu, na następny tydzień wjazd niemożliwy. Jak ktoś posiał to bardzo często stoi w miejscu, a w kwestii siewów październikowych to mogę jedynie współczuć i trzymać kciuki żeby komuś się udało. Każdy rok jest inny i doskonale to widać.

• Like 4
Opublikowano

@ŻakowskiSławomir rok temu jęczmień z 6.10 wyszedł super teraz zasiany przed deszczami siedzi w ziemi ani myśli wschodzić. Co do kolegi Agresta to był strasznie męczący, cały czas gadał po rolnikowemu jak to się nie opłaca i nie rośnie a  za tym szły duże inwestycje i gospodarstwo super ustawione. Trochę hipokryzja.

Opublikowano
Godzinę temu, poosa21 napisał(a):

Jak wygląda u was sytuacja z mszycą? Moj siany 24 września i ma do 5cm to już jest mszyca na nim. Jak pogoda pozwoli to dziś pójdzie herbicyd i insekcyd.

U mnie niema, miedź i perytroid czeka w razie w. 

Kukurydzę kosza? 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

U mnie niema, miedź i perytroid czeka w razie w. 

Kukurydzę kosza? 

Dlaczego taki miejscami jest pasiasty? trochę zaczyna mszyca pojawiać się, plus jakieś pchełki a deszcz nadają. 

20251009_095531.jpg