Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jak widać ości w ozimym mogę dac priaxor 1,15 l plus tebukonazol bukat 500 sc 0,25l plus 0,3 cerone plus foliq mikromix 1l plus 5 kg mocznika i siarczanu siedmiowodnego czy tylko grzyba i regulator?  mam jeszcze pytanko czy do żyta mogę dać cerone jak już widać ości a cerone ma rejestracje do flagi?

• Root Admin
Opublikowano

jak już widać ości to zapomnij o cerone

ostatni gwizdek na cerone to dosłownie 1mm ości wysunięty w pochwy liściowej na nielicznych roślinach

Opublikowano

a te mikro siarczan mocznik dawać czy tylko grzyba cerone nigdy nie stosowałem to sie pytam jak to działa na r1  poszło 0,55 modusa to może ustoi nawożenie dawałem na 9 ton ale jak nie popada to jak będzie 7 to będę zadowolony zabieg chce wykonać jutro wieczorem a i mam karate to n a robala dam.

• Root Admin
Opublikowano
MateuszKunik napisał:

a te mikro siarczan mocznik dawać czy tylko grzyba cerone nigdy nie stosowałem to sie pytam jak to działa na r1  poszło 0,55 modusa to może ustoi nawożenie dawałem na 9 ton ale jak nie popada to jak będzie 7 to będę zadowolony zabieg chce wykonać jutro wieczorem a i mam karate to n a robala dam.

ja dawałem mikro dzisiaj z T2 i r2

jak mi woda pozwoli, a raczej nie pozwoli to idę na 10. ale 8 też przyjmę z pokorą

Opublikowano (edytowane)

Ja t2 zazwyczaj robiłem jak ości zaczęły  się na wierzchu pokazywać to nic się nie działo.

Aczkolwiek Yacenty ma rację wszystko zap.....

Edytowane przez bartekac7
Opublikowano

A u mnie jeszcze tydzień bez deszczu i będzie ze wszystkim pozamiatane. Opady u mnie marzec całe 2mm ,kwiecień całe 18 mm , maj na razie brak opadów....

• Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, yacenty napisał:

ostatni gwizdek na cerone to dosłownie 1mm ości wysunięty w pochwy liściowej na nielicznych roślinach

I według Ciebie nie zaciśnie kłosa? Ja mam inna praktykę i takie coś w tym momencie to tragedia wedlug mnie.. 

• Root Admin
Opublikowano
Kubawww napisał:

30 minut temu, yacenty napisał:

I według Ciebie nie zaciśnie kłosa? Ja mam inna praktykę i takie coś w tym momencie to tragedia wedlug mnie.. 

nie zaciśnie.

8-10ton jeczmienia z 3 klasy przy tej strategii to tragedia to pokaż swoje, bo ty głównie musisz się ogólnikowo przysrac

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, yacenty napisał:

nie zaciśnie.

8-10ton jeczmienia z 3 klasy przy tej strategii to tragedia to pokaż swoje, bo ty głównie musisz się ogólnikowo przysrac

Człowieku Ty się po prostu walnij czasem w łeb, bo masz  ewidentnie problem ze sobą..  piszę do Ciebie jak to napisałeś " ogólnikowo " ,a Ty od razu musisz coś dodać jakbym Cie obrazal czy cos..   bodajże 2 lata temu dałem regulację w takiej fazie to była bida z nędza kłosy powykręcane i redukcja. Gratuluję 10 ton, ja widzisz nie słucham się jednak Ciebie to mi tak nie plonuje.. 

Edytowane przez Kubawww
  • Root Admin
Opublikowano

bo zrobiłeś za późno to kłosa zablokowało. na pewno nie było pierwszych ości ukazujących się z pochwy tylko mocno wypuszczone. gdybyś słuchał a nie tylko krytykował to może byś tego błędu nie popełnił bo już o tym pisałem z 10 lat temu

• Like 1
Opublikowano

Dziś wieczorem. Sandra ,III  stanowisko na którym ostatnie 13 lat rosła porzeczka, wcześniej maliny.

20220507_190626.jpg

Opublikowano

Sandra flagowy ma jakby z litości. Jest to tak mały listek że aż trudno uwierzyć że to główny liść plonotwórczy 

Opublikowano
23 godziny temu, yacenty napisał:

jak są ości to już d*pa z T2. T2 musi iść na początku flagi to jest najlepszy czas. u mnie już pełna flaga, spóźniłem 3-5 dni zabieg, ale teraz bardzo ciepło. dobowka 13stopni to wszystko rośnie jak głupie. ja dziś dałem cerone. na grzyba priaxor z priotiokonazolem a na drugim kawałku elatus era

mylisz sie. t2 w jeczmieniu najlepiej zrobic jak osci zaczynaja wychodzic. u mnie miejscami zaczyna wysychac ozimy.

Opublikowano
WojtekKaczyski napisał:

30 kwietnia moddus 0,6 i turbo pak. Są widoczne niektóre z liściem flagowym. Mam zamiar jeszcze wjechać z cerone tylko kiedy i jaka ilość dać ? 

CB31778F-F82A-425A-B130-C82B1C6D7F8C.jpeg

97BF4D0C-A5C3-4824-9221-127E31C6DEED.jpeg

Nie obejdzie się już bez skracania? Tego modusu sporo.

• Root Admin
Opublikowano
suffeks napisał:

23 godziny temu, yacenty napisał:

jak są ości to już d*pa z T2. T2 musi iść na początku flagi to jest najlepszy czas. u mnie już pełna flaga, spóźniłem 3-5 dni zabieg, ale teraz bardzo ciepło. dobowka 13stopni to wszystko rośnie jak głupie. ja dziś dałem cerone. na grzyba priaxor z priotiokonazolem a na drugim kawałku elatus era

mylisz sie. t2 w jeczmieniu najlepiej zrobic jak osci zaczynaja wychodzic. u mnie miejscami zaczyna wysychac ozimy.

i 10-15 dni później t3?