Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki problem w swoim bizonie poprzedni właściciel zrobił taki mętlik w instalacji ze szok. Światła postojowe, drogowe i robocze nie chcą się włączyć. Kierunki oraz awaryjne działają miał bym prośbę do posiadaczy czerwonego BS'a aby zrobić zdjęcia instalacji przy bezpiecznikach, włącznikach oraz kostkach bo muszę to naprawić. Pozdrawiam

koguty, światło w zbiorniku, boczne, robocze, kierunki i awaryjne działają a postojowe oraz mijania nie działają ;/ jesli mógłby ktoś zrobić zdjęcie kostki od świateł postojowych i mijania oraz jak sa podłączone do przełącznika to bylo by super i byl bym bardzo wdzięczny za pomoc.

Edytowane przez Marcin91
Opublikowano

Nie łatwiej wziąć kabelek (+) z napięciem 24v z pewnego źródła np. stacyjki czy hebla czy nawet prosto z akumulatora i podpinać po kolei do każdego z pinów niepewnych kostek kabli itd? od razu zaświeci się odbiornik lub pojawi się prąd na jednym z odbiorników o ile kable są dobre, przy okazji sprawdzisz kable. Co ci da zdjęcie kostek czy schemat w 20 letniej maszynie w której nie jedna osoba pewnie grzebała, i wkładała swoje dzikie kable i obejścia.

Ja zawsze jak widze jakiś powyrywany bluszcz w kablach to wole wywalić niepewne stacyjki, przełączniki, odbiorniki, konektorki i kable i robić wsio od zera, tym bardziej w zaplewionym kombajnie gdzie przy lichej instalacji gaśnica czasem nie pomaga...

Opublikowano

Witam mam takie pytanie, posiadam założone dwa halogeny robocze na kabinę jak były montowane standardowo przy produkcji, ale to jeszcze za mało oświetlenia i nie oświetla całego hederu czy jak dołożę jeszcze dwa halogeny i podłącze się pod te co już były założone na początku i tu pytanie czy instalacja to wytrzyma. I czy prąd idzie przez przekaźnik a później do przełącznika od włączania świateł bo chyba jak będzie przez przekaźnik to powinno dać rade tak ? prosił bym o poradę jak mógłbym to podłączyć żeby wszystkie przednie halogeny zapalały się razem jednym włącznikiem.

Opublikowano

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu, szukam reflektorów pasujących do bs'a po numerze katalogowym nie mogę w goglach nic znaleźć. Proszę o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi reflektory główne to wydaje mi się, że powinny pasować od Autosana/Lublina/Jelcza, takie podłużne. A te są bezproblemowo dostępne.

Edytowane przez exploode
Opublikowano

Witam mam podobny problem jak grabarz, kupiłem kombajn bizon z 110 w którym nie świecą światła mijania ani światła robocze, patrzałem kontrolka prąd dochodzi do włącznika a do bezpieczników odpowiedzialnych za światła już nie ktoś może mi pomóc bo ciężko tam coś znaleźć