Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4-5t radkowitu premium  i 300kg ultra8.

Działka kupiona w styczniu. Rosła pszenica jara, plon około 4,8t

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Agrest napisał:

Tadeus 350szt. Po deszczyku mocno zielony kolor jakby azot ciągnęło.

Ale wydaje mi się że nie wygląda na te 350szt

20211128_134610.jpg

20211128_134510.jpg

No ładnie , 

U mnie nic w tym roku nie pryskane na chwasty , odżywki  , aby tylko posiane i na polach nawet obejrzeć nie byłem , a już co będzie to będzie , ważniejsze prace były

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Kolor fajny ale wydaje mi się że dużo mniej wzeszło niż etykieta podawała, a na tej 89% widniało.

Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał:

Przy tych cenach nawozów trochę słabo dokarmiać chwasty na wiosnę 

A co zrobisz ,jak była pogoda to ważniejsze dachy , w deszczu nie będziesz wymieniał 

A ch*j tanio kupiłem 🤨 przed tymi podwyżkami 

Opublikowano

No i masz kolejne wyzwanie na zimę - kupno opryskiwacza 2000l. Jeden wyjazd i cyk 10ha opryskane😜

Opublikowano (edytowane)

Pszenżyto Belcanto jedzie do portu ,  wychodzi że w tym roku jest jakieś super ciężkie ziarno załadunek patelni trwał tylko 1,30 h gdy innymi laty 1,45h !😀! będzie na karpika 😉

IMG_20211213_115859.jpg

Edytowane przez k16mk
Opublikowano

Kupiony duet na start I cyflux

Na t2 mam Priaxor. Mam też tebukonazol

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A cenę znasz czy tylko jedzie na port?

oczywiście że znam,teraz tylko czekać na przelew .

1 godzinę temu, pablo6234 napisał:

Bocznym wysypem dajesz? Nie boisz się że się zniekształci silos?

nie ma strachu , dopłaciłem 900zł i mam wersje silosu unijną z grubszej blachy , a chytruski jak pożałowali kasy to trzęsą portkami 😉

Opublikowano

No to fajnie. Cieszymy się że sprzedałeś. Jeszcze jak zapłacą to już w ogóle  super🤣

Opublikowano
15 minut temu, k16mk napisał:

nie ma strachu , dopłaciłem 900zł i mam wersje silosu unijną z grubszej blachy , a chytruski jak pożałowali kasy to trzęsą portkami 😉

a to z jakiej blachy masz 1,5 mm?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacor73 napisał:

a to z jakiej blachy masz 1,5 mm?

nie pamiętam grubości  , ale dolna blacha w silosach jest grubsza a wyższe są cieńszej a moje są zrobione właśnie całe z tej dolnej grubszej oczywiście dolna jest jeszcze grubsza i w papierach to się nazywa że silos jest UNIJNY !!!

24 minuty temu, Agrest napisał:

No to fajnie. Cieszymy się że sprzedałeś. Jeszcze jak zapłacą to już w ogóle  super🤣

Trzymaj kciuki 👍😉

Edytowane przez k16mk
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, k16mk napisał:

Nich nie trzęsie portkami gościu od tego jest żmijka, też mam silos niby z blachy niemieckiej ale nie mam zamiaru używać tego włazu

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, pablo6234 napisał:

Nich nie trzęsie portkami gościu od tego jest żmijka, też mam silos niby z blachy niemieckiej ale nie mam zamiaru używać tego włazu

Co do włazu też niektórzy zaoszczędzili i żeby wyczyścić silos włażą przez górę po drabinie zamiast dołem dżwiczkami 😉

Taka mentalność 

Edytowane przez K16mk1
Opublikowano
18 godzin temu, k16mk napisał:

nie pamiętam grubości  , ale dolna blacha w silosach jest grubsza a wyższe są cieńszej a moje są zrobione właśnie całe z tej dolnej grubszej oczywiście dolna jest jeszcze grubsza i w papierach to się nazywa że silos jest UNIJNY !!!

Trzymaj kciuki 👍😉

Weź no mi wytłumacz, co to znaczy UNIJNY, za euro go kupowałeś, jak wygląda nieunijny? Z jakiej firmy masz ten UNIJNY silos? Na opryskiwaczu biardzkim też mam napis UNIJNY i za cholerę nie mogę dojść o co chodzi, jakość lepsza-chyba nie 😄.

Standardowo silosy do 30 ton- bin i winkler, pierwszy rząd mają blachę 1,5mm dalej 1mm, Michał pierwszy rząd ma 1,2 mm dalej 1mm