Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
42 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

O co pytają?

Jak nie miałem ogłoszenia to nie wiedziałem że ludzie mogą tyle pytań zadawać - jaka odmiana, czy ziarno grube, czy podłużne, czy zboże tegoroczne czy zeszłoroczne, czy poworkowane, czy transport w cenie, a dlaczego tak drogo. Tak na szybko już nie pamiętam wszystkiego - najlepiej jak ktoś dzwoni, 10 min stęka a koniec końców i tak nic nie kupi 😂

Opublikowano
11 minut temu, krilan06 napisał(a):

Jak nie miałem ogłoszenia to nie wiedziałem że ludzie mogą tyle pytań zadawać - jaka odmiana, czy ziarno grube, czy podłużne, czy zboże tegoroczne czy zeszłoroczne, czy poworkowane, czy transport w cenie, a dlaczego tak drogo. Tak na szybko już nie pamiętam wszystkiego - najlepiej jak ktoś dzwoni, 10 min stęka a koniec końców i tak nic nie kupi 😂

To to nic

Najgorsze to było na workować 4 t w nowe worki za które zapłaci

No i jak będzie gotowe to zadzwonić 

No i kontakt się urwał

Nie odbierał P0tem numer zablokował

W tym czasie myszy worki P0dziurawili i taki to był handel. 

Tera na zaś nie szykuje. 

• Haha 3
Opublikowano

Ja mogę workować ale tylko z klientem. Ktoś życzy sobie mieć ładnie popakowane i powiązane to zapraszam do pomocy. Robić na gotowo nie mam czasu, na gospodarstwie zajęć nie brakuje.

No i oczywiście zdarza się, że potem kupujący wcale nie przyjeżdżał po te worki albo coś tam ogladał, marudził, chciał mocno obniżyć cenę bo coś mu sie w ziarnie nie podoba. "Panie ja myślałem że to ładniejsze, musimy coś opuścić". Stawia cie przed faktem dokonanym mając nadzieję że sie przestraszysz że nikomu innemu nie sprzedasz

• Like 1
Opublikowano

Tera to pewno ostatni rok był handlem z domu

Następny trza będzie na skupy targać by mieć udokumentowaną sprzedaż by być aktywnym rolnikiem bo wejdzie wymóg z tatą P0przedniego roku

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Dlatego ja nie sprzedaję na żadne worki, na worki to ziemię sprzedają w Biedrze.

No za 250 czy 200 jak teraz warto P0workować

Opublikowano
7 minut temu, krilan06 napisał(a):

To u mnie znajomy 1,5t do siewu w workach 25kg zamówił i też nie odebrał 

Ode mnie jak ktoś chce na worki to niech sam sobie workuje ... Cena taka sama jak "luzem", i jak chce to niech się bawi w te woreczki ...

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

To to nic

Najgorsze to było na workować 4 t w nowe worki za które zapłaci

No i jak będzie gotowe to zadzwonić 

No i kontakt się urwał

Nie odbierał P0tem numer zablokował

W tym czasie myszy worki P0dziurawili i taki to był handel. 

Tera na zaś nie szykuje. 

Musi do Wielkiej Polski chciał to wieźć 🤣

Opublikowano

a ja nie wytrzymałem i kontrakt rano znowu podpisany , ciekawostka taka że jedno auto już o 13 było a na poniedziałek że kolejne 2 , i jak to rozumieć zboże na gwałt potrzebują czy czy co?

• Haha 1
Opublikowano

Jest jakość to o towar się zabijają😁

Po ile?

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał(a):

Po ile?

Znając naszego w czepku urodzonego to pewnie z 1000zl/t netto 🤣

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Agrest napisał(a):

Po ile?

856 , fakt  jak słyszą że Tadeus to każdą ilość by wzięli , a ciekawe ile białka mają inne odmiany ?

20 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Znając naszego w czepku urodzonego to pewnie z 1000zl/t netto 🤣

Już się  z @JANECZKO nie nabijaj on po 1000zł/netto dla gołębi na kila sprzedawał i kasę względem nas zrobił.

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
Godzinę temu, k16mk napisał(a):

856 , fakt  jak słyszą że Tadeus to każdą ilość by wzięli , a ciekawe ile białka mają inne odmian

Tadeus nie jest odmianą w typie pszenicy?

Opublikowano
44 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Tadeus nie jest odmianą w typie pszenicy?

Mnie się wydaje że jest, nawet kiedyś był na przyczepie nasypane to taki gość mówił że ładna pszenica...

Opublikowano
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mnie się wydaje że jest, nawet kiedyś był na przyczepie nasypane to taki gość mówił że ładna pszenica...

Jeżeli jest to @k16mk wiesz już dlaczego się zabijają. Zapłaci za pszenżyto a zwali się za pszenicę. A tu zadowolony ze więcej dostałeś 🤣

Opublikowano

A no pisanie bajek nie jest zabronione😁, w mojej okolicy jest jeden skup i słabo płacą, nawet szkoda tam dzwonić i się wkurzać. Lepiej do kogoś z pompą itp.