Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, krilan06 napisał(a):

@agrest kiedyś siał bodajże 7. listopada i się udało. Zapowiadają jeszcze ładną pogodę to jeśli będą warunki to próbuj 

Do odważnych świat należy 😂

Opublikowano

Przy tej pogodzie myślę że może się udać, w zeszłym roku przez brak opadów siane 15 października do początku marca było w fazie 1 liścia. Dostało kopa azotem rozkrzewiło się i był normalny plon. 

Opublikowano
19 minut temu, AgroSzymi99 napisał(a):

Do odważnych świat należy 😂

Nie wiem tylko czy nie przewódkowe wtedy siał 😱 było coś takiego ale to jak coś cofnij się do tamtego roku w tym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, jaco512 napisał(a):

Można zasiać ale warto zwiększyć normę wysiewu, wybrać odmianę o dobrym krzewieniu.

To teraz ile byś zasiał sztuk na metr?

Siałem w tamten poniedziałek to 500 sztuk na metr liczyłem 

Opublikowano

Wczoraj opryskane pszenżyto cezaro z cyperkillem kończyłem po 19 więc było ciemno i w nocy pokropiło. I oto moje pytanie czy konieczna będzie poprawka wiosną czy się przyjmie i czym bo i tak na jednym polu będę musiał pryskać wiosną bo mi zabrakło cieczy na 2-3 ary

Opublikowano
47 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Będziesz widział wiosna oprysk podziała. Dużo zależy od pogody w zimę. U mnie po Cezaro nie trzeba było poprawek na wiosnę.

Na jednej działce tam gdzie mi zabrakło cieczy na pewno będę musiał poprawiać ponieważ jest tam 3 rok zboze ozime i 2 raz pryskane cezaro. A na drugiej pszenżyto po pszenżycie i też cezaro. Mam nadzieję że tylko na jednej będę musiał robić 

Opublikowano
3 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Nie wiem tylko czy nie przewódkowe wtedy siał 😱 było coś takiego ale to jak coś cofnij się do tamtego roku w tym temacie

Z tego co pamiętam to wtedy siał zwykłe ozime. Ale to nie było w zeszłym roku

Opublikowano
Teraz, JarekBazydlo napisał(a):

Dla mnie to trochę śmieszny i dziecinny powód żeby konto kasować ale każdy robi jak uważa...

Czasami ktoś potrafi tak skutecznie wk***ić że podejmuje się  taką decyzje 

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Pafnucy? a przecież on taki dobrotliwy, bezinteresownie innym pomaga, podobno.😆

Taaa 😅

Opublikowano
8 minut temu, jaco512 napisał(a):

Ktoś inny zaczął wypominać mu wydatki, zapasy nawozów, mieszkanie dla dzieci..

Nikt mu niczego nie wypominał, tylko najpierw od 4 lat pisze o bańce na rynku nieruchomości i ziemi rolnej, a później kupuje mieszkania i ciągle dokupuje ha. Nikt mu niczego nie broni, tylko niech będzie konsekwentny w tym co pisze.

Jest jeszcze wiele rzeczy, gdzie co innego pisał, a co innego robił.

A nerwy miał już co najmniej od roku, bez powodu w temacie pogody się nie wyciszył.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wkurwili go w cenach nawozów , głównie ten cały Pafnucy 

Dlaczego kłamiesz?

Można poczytać z kim się kłócił...

Owszem...ja się tam odezwałem, ale jedynie żartobliwie...

Nie miałem z nim tam sprzeczki.

Jesteś ohydnym kłamcą...!

Szukasz ciągle zaczepki, ale czy kłamiąc podnosisz swą wartość?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1