Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Tak jak pisze kolega wyżej, masz to tebu, dokup do tego azoksy albo protio, dodaj siarczanu. Powinieneś już jutro jechać z zabiegiem

W jakich dawkach ? Na mącznika podobno typowo fenpropidyna czy lepsza azoksy będzie ? 

Opublikowano (edytowane)

To co będzie lepsze te fenpropidyna i tebu czy azoksy i tebu? I jakie dawki jednego i drugiego? Bardziej chodzi mi o skuteczność bo różnica w cenie nie jakaś straszna zależy też jakie dawki 

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

125 i 200 azoksy i tebu. Jak masz możesz dolac 0,4 fenop. U mnie szło 0,4unix 0,4 fenopropidyny i 150g protio. 3 tyg temu jak narazie ładne.

6 minut temu, damianos95 napisał:

To co będzie lepsze te fenpropidyna i tebu czy azoksy i tebu? I jakie dawki jednego i drugiego? Bardziej chodzi mi o skuteczność bo różnica w cenie nie jakaś straszna zależy też jakie dawki 

Opublikowano

Jakie masz to tebu? Jaka formulacja? jak 250. To daj 0,8litra tebu 0,5litra azostrobiny. 

Opublikowano

Orius jest ok. To są dawki optymalne. Stosowane przez forumowiczów, też takie będę robił jutro w jęczmieniu. Ale cudów się nie spodziewaj.

Opublikowano

Czy ascra xpro poradzi sobie z maczniakiem? Mam taki jeden kawałek pszenżyta, gdzie nie poszło T1, tylko herbicyd ( nie dało się wjechać ). Tak się zastanawiam czy tam nie iść w to co piszecie fenpropidyna+prioto, czy właśnie ascra xpro lub Wirtuoz Pro bo mam akurat na stanie 

Opublikowano

Pszenżyto jare, siew 29.marca, faza trzech liści, jechać już z herbicydem czy jeszcze czekać? Jakieś chwasty są już na wierzchu

1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Cudów nie ale żeby się poprawiło ile jeszcze dać siarczanu magnezu do tego ?

@krilan06 i @Agrest takie dawki wystarcza czy coś dorzucić ?

Dobre

Opublikowano

Jak zakrywa ziemię to możesz dać, jak jeszcze trochę zejdzie nim zakryje to bym parę dni poczekał

Teraz ciepło to lawina wschodów ruszy

Opublikowano

To mój najpóźniejszy Tadeus. Siew 15 października.  

Na tym z września  wychodzi już flagowy

20240428_150905.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

To chyba less 5-6 klasy?

Wygląda na głód magnezowy i azotowy.

Chyba że mokro długo i korzeń podgnity

20240428_083859.jpg

Nie od 3 do 5 podłoże gliniaste.po żniwach wapno w ilości ok 3,5t/ha orka i siew po 20 września. Na wiosnę 200kg na N1 z ręki bo mokro było. Jutro jeszcze wezmę się i z 150kg na ha rzucę saletry 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

To mój najpóźniejszy Tadeus. Siew 15 października.  

Na tym z września  wychodzi już flagowy

20240428_150905.jpg

Ładny. Co na t2? Bardzo go skracales? U mnie trochę nierówny bo słabo powschodzil i dosiewalem.

Opublikowano
8 minut temu, PAN88 napisał:

Nie od 3 do 5 podłoże gliniaste.po żniwach wapno w ilości ok 3,5t/ha orka i siew po 20 września. Na wiosnę 200kg na N1 z ręki bo mokro było. Jutro jeszcze wezmę się i z 150kg na ha rzucę saletry 

Tylk9 na 200kg saletry to chyba ma prawo być blade.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał:

Ładny. Co na t2? Bardzo go skracales? U mnie trochę nierówny bo słabo powschodzil i dosiewalem.

Tu chyba 0,4 moddusa.

Na t2 będzie azoksy 0,5l i ambrosio 0,4l bo to formulacja 500sc

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Widać że tanio azotu nakupił🤣