Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kogo z Krakowa brales? Jakie duze i jaka rasa?

Od Janeckiego . Miały około 100 kilo są to krzyżówki mięsne (sm lm bbb) . Trochę chorowały ale dostały szybko antybiotyk i teraz fajnie rosną.

Opublikowano (edytowane)

Wstawisz foto? Kupiłem tam ostatnio ale bez szału... Ostatni raz tam byłem drogie sztuki, jak tylko kolor t

to  cześc mojej gromadki ze Skulska 

post-31349-0-10461000-1460624683_thumb.jpg

Edytowane przez czarek19
Opublikowano

Witam mam pytanie czy polecacie dostawcę byczków ze Zgłobienia od Koczynasza do dalszej hodowli.Skąd te byczki są i jak z cenami ponieważ mam kilkanaście sztuk byczkow lecz potrzebuje wiekszej ilosci iż w mojej okolicy brak ras mięsnych. Proszę o info:)

Opublikowano (edytowane)

cielaki ze Skałąg koło Kluczborka to porażka.Chore kaszel zapalenia płuc to norma 

rok temu kupiłem od nich 5 szt (pochodzenie - Słowacja) wszystkie chorowały, 2szt  padły pomimo bardzo intensywnego leczenia, 

Edytowane przez martinezo
Opublikowano

mam 3 sztuki z Trzebiszyna już ponad miesiąc, nie jest żle, narazie weterynarz wziął ok 150zł ale to tak profilaktycznie, dwa po przyjeździe miały stan przed zapaleniem płuc, trochę biegunki było, ale do opanowania. Chyba rosną, narazie jestem dość zadowolony. Kolega wziął też 3 sztuki ale 2 miesiące wcześniej, 1 padł

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez witek103
      Witam. Mam pytanie czy ktoś handlował z firmom  MAJ-POL z Barkowa? 
      Gość chce zaliczki za sprzęt który stoi w niemczech , powiedział  ze jak go przywiezie do polski i mi się nie spodoba to odda całą kase. Pytanie czy można mu zaufać? Miał ktoś takom sytuacje?
    • Przez matijas67
      Witam 
      Mam do was pytanie czy u Was też jak kupicie cielaki około 5-6 tygodniowe to po tygodniu od kupna wam chorują..
      Zaczynają się biegunki, gorączki, cielaki robią bokami, kaszlają..
      U mnie kiedyś tak nie było ale teraz ostatnie dwa rzuty to ciągle cielaki chorują
      Dodam że cielaki są odchowywane w jednej oborze A byki już w innej 
      Pozdrawiam
    • Przez DANDYS
      Kupie byczki do odpojenia hf lub mieszance . Zachodniopomorskie Lubuskie 
    • Przez Adamek7
      Witam. Posiadam 3-miesięcznego cielaka, który jeszcze popija niewielkie dawki mleka.  Problem w tym ze nie chce pić w ogóle wody. Ma do niej ciągły dostęp jednak nie chce jej pić . Wiaderko w ktorej jest woda jest czyste, a woda ma temterature pokojową. Czy jest jakiś sposób aby nauczyć go pic wodę czy przyjdzie to z czasem ? 
    • Przez Zico99
      Witam 
      Brał ktoś ciągnik w tym finansowaniu? Jak to wygląda przy modernizacji? Jaki wkład własny? Jaki długi okres kredytowania?
  • Dodaj nową pozycję...
v