Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkic mam małe pytanie czy ktoś z forumowiczów spawał może tylni wieszak przedniego mostu???? Miałem mały wypadek w lesie uderzyłem w drzewo i wieszak kompletnie pekł. ma może ktos namiary ewentualnie gdzie mozna dostać taki wieszak i ile może kosztować????

Opublikowano

Już zespawałem, tylko obawiam się,że może nie wytrzymać "leśnych szarży".

Już zespawałem, tylko obawiam się,że może nie wytrzymać "leśnych szarży".

Opublikowano

Ja kiedyś też miałem spawane szpilki do mocowania przedniego mostu w 330 i trzymają się.

Opublikowano

Witam Kolegów,

Zmieniałem dzisiaj łożysko na wale w mf 698. Zauważyłem luz na frezie wychodzącym z przedniego mostu. Czy tak ma być? Nagrałem filmik może ktoś rzuci okiem.

Opublikowano

Ten frez za który ruszasz jeśli się nie mylę wystaje z dodatkowej przekładni przed mostem i nie jest to wałek atakujący:)?

Jeśli tak to możliwe że ma być tam większy luz ale niestety nie znam jego wartości.

Opublikowano

O wiele za duży ten luz jest kolego. Z przodu na wałku masz normalne łożysko a z tyłu obudowy masz łożysko igiełkowe wprasowane w obudowę. Proponuję to naprawić bo jeśli rozsypało się łożysko igiełkowe to wałek może wytrzeć gniazdo łożyska i wtedy jest problem, żeby to zrobić trzeba zrzucić most a potem to już z górki.