Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z dealerem kontakt bede miał ale tylko tak ogólnie chciałem zapytać :P bo trzeba sie finansowo przygotowac zwłaszcza że inne wydatki na głowie i co roku sie coś kupuje.... ale co zrobić... jak dają trzeba brać:P

Opublikowano (edytowane)

Mojego kolegi sąsiad dociążał URSUSa 1734 bo też amazone ke 403 z siewnikiem go przewracała i do 1 tony na przodzie dołożył drugą od drugiego ursusa i przestało mu unosić przodek, tylko uniosło mu środek ,bo się złamał pomiędzy skrzynią a mostem.Przesada nieraz drogo kosztuje.

Brona KG ma wszystko mocniejsze i grubsze np wałek rotora 70mm ,ke-45mm , rynna olejowa blacha kg-8mm, ke-6mm tryb rotora zęby identyczne ale grubość 20mm różnicy.Większe łożyska i uszczelniacz w kg.wszystko zrobione aby wytrzymało w najtrudniejszych warunkach ale jak pole bez kamieni to wystarczy model KE bo różnica w wadze jest znaczna.Rozebrałem sporo agregatów ale z amazone tylko niektóre mogą się równać, jeśli chodzi o ułożyskowanie i uszczelnienie,bo w polu to żadnej różnicy nie widać w uprawie, bardziej liczy się osprzęt ,wał, włuka.

Edytowane przez Darpol
Opublikowano

mój ma pełną ramę dlaatego b mam zamontowany tuz więc nie obawiam sięo dociążenie:)

kolego ty nie myl pelnej ramy takiej jak jest w jd ze idzie od poczatku do konca i silnik skrzynia na niej spoczywa i nie ma naprezen zwiazanych ze sztywnym polaczeniem tak jak jest to np w df gdzie wszystko skrecone jest do kupy silnik do skrzyni i dalej.A ta rama o ktorej piszesz jest to rama stabilizacyjna zebys nie wyrwal sobie przodu jak zalozysz za dozy balast czy maszyne.W jd tuz jest przykrecany do ramy i nic wiecej nie potrzeba a w df ramy nie ma dlatego masz to wzmocnienie nazwana RAMA STABILIZACYJNA TUZa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez michal85
      Witam
      Mam problem z przekładnia, mianowice nierównomiernie pracuje... to znaczy przy kręceniu kołem wałek na wyjściu z przekładni nie obraca sie równomiernie tylko obraca sie "skokami". czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna??? Kupilem taki siewnik używany i go remontowałem przed remontem jak go sprawdzałem to obracało sie ok. potem odktęciłem pokrywe przekładni wymieniłem tylko okej (przekładnioy fuchsa) i nic więcej z samą przekładnią nie robilem. teraz go skręcam robię próbe a tu zonk...
      Z góry dziekuję za wszystkie konkretne i pomocne wypowiedzi.
    • Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez tadziost
      Witam. Co może być z przekładnią bezstopniową w siewniku ? Kupiłem siewnik 3m i przy kręceniu kołem i ustawianiu dawką mam wrażenie jakby się coś kończyło w przekładni,  musi być na dźwigni ustawiona dawka prawie na full , żeby w miarę było ustawione. Przy drugim siewniku 2.7 ta sama przekładnia kręci rolkami przy małej dawce na podziałce a w nowym nidugo mi skali zabraknie . Pomocy , czy tylko wyrobione krzywki? Bo patrząc na ceny np łożyska jednokierunkowego to 500 zł injakis wałek 1000 zł 
    • Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Dodaj nową pozycję...
v