Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
mlody5674

Landini ładowanie problem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
mlody5674    2

Witam ma ciągnik Landini Globus 75, mam problem z ladowaniem, alternator sprawdzalem w serwisie co je naprawiaja i mówili ze jest dobry, a w ciagniku trzeba dodac gazy do 1.8 obrotów zeby zaczoł ladowac, jak sie tak przygazuje to jest wszystko wporzadku nie wiem jaka moze byc tego przyczyna ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rpalka    0

Kupiles traktor z ta awaria czy teraz to nastapilo i po czym twierdzisz ze przy wysokich obrotach sie wzbudza

Nie wymieniales zarowki w kontrolce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mlody5674    2

jak kupiłem ciagnik było wszystko wporzadku, tylko po jakims czasie tak sie zaczelo dziac, najpierw trzeba bylo troche przygazowac a teraz trzeba coraz wiecej, jak sie przygazuje to laduje normalnie sprawdzalem takim miernikem, alternator niby jest dobry sprawdzali go na takim specjalnym stole, dziwi mi to ze jak go sie przygazuje to laduje normalnie nawed na niskich obrotach nie wiem co to moze byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Rpalka    0

Daj go do serwisu niech go zregeneruja lub niedlugo bedzie do wymiany - wkoncu wogole sie nie bedzie chcial wzbudzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal11195    7

Kolego jak szukasz przyczyny to zacznij od klem , mialem tez podobny problem w nh , tylko ze moj byl nowy i w fabryce nie dokrecili dobrze klemy, zaczelo wszystko wariowac , brak ladowania, a jak bylo to dopiero po przegazowaniu, podnosnik nie podnosil itd, dokrecilem i wszystko ok.Nie wiem czy to byla glowna przyczyna ale teraz jest ok.

Albo tak jak kolega wyzej pisze alternator siada...

Edytowano przez rafal11195

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mlody5674    2

klemy sa dobre, alternator byl sprawdzany w serwisie i mówili ze jest dobry, moze jest jakies przebicie na przewodach ale po przygazowaniu jest wszystko dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasiu66    17

W zetorze też włącza mi się przy podobnych obrotach i jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza. Alternator jest nowy. Ale mimo wszystko tak chyba być nie powinno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mlody5674    2

wiesz jak jest cieplo to mozna ciagnik przygazowac i nic sie nie stanie gorzej zimo przy duzych ujemnych temperaturach wtedy takie przygazowanie i zimny olej to nic dobrego moze cos rozsadzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez xxmariusz22
      Mój problem polega na tym, że średnio w miesiącu muszę dolewać ok 2 l. oleju do wspomagania. To duża ilość a nie zaobserwowałem żadnego wycieku, więc olej gdzieś musi wędrować, sprawdziłem stan oleju w skrzyni i okazało się, że jest go za dużo. W ciągniku jest jedna pompa od hydrauliki i wspomagania, czy dobrze przypuszczam, że pompa po prostu ma nieszczelność i wyrzuca mi olej ze wspomagania do skrzyni ?
    • Przez damianXXL
      Witam. Kupilismy dziś landini 6880 4x4. Proszę o jakies opisy wajh itp. głownie od strony lewej. Sprawdzaliśmy napęd i ciagne ale jak wyłaczć to tez ciagnie... o co chodzi? Na placu przed zakupem normalnie sie wyłaczył... kontrolka na desce sie zaświeca ze jest napęd a jak zgaśnie to to nie powinno byc a dalej jest załączony. Ktoś coś doradzi>? Temat ogólno- opisowy z zapznawaniem ciągnika
    • Przez pawelch
      Problem z olejem w skrzyni biegów.
      Problem jest taki, że olej ma kolor kawy z mlekiem, wygląda jak zawiesina, co robić?
    • Przez Lukasz2v51
      Wie ktoś może gdzie są jakieś serwisy LANDINI.
      Najlepiej woj. Lubelskie,Mazowieckie,Podkarpackie,Świetokrzyskie.
      Potrzebny jest mi serwis żeby przyjchał i podłączył ciągnik pod kompa.
      Jeśli ktoś wie prosił bym o jakieś namiary(nr tel. strona internetowa itp..)
      Z góry dzieki:)
    • Przez Ghibli_100
      Witam 
      mam problem z układem przedniego napędu . Przy skręcaniu w lewo lub w prawo lewe koło zrywa grunt przy wyłączonym napędzie.
      Obie opony są różnych firm i mają zużyty bieżnik w różnym stopniu. czy jest możliwe że się nie zgrywa mechanizm różnicowy ?
      Mam jeszcze problem z elektryką w ciągniku nie działaja mi tylnie i przednie światła robocze.czy może ktoś podesłać zdjecie skrzynki bezpieczników ?
×