Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pomysł na zmajstrowanie przyczepy tandem na podwoźu rozrzutnika forschritt T-088 na allegro widziałem ze gość robi nowe ramy oraz te dwa elementy gdzie zakłada sie koła, niedaleko mnie jest firma która spawa kontenery na śmieci, wykonanie kontenera o dł. 8 metrów szer ponad 2m, (chyba 2,35) wys. 1,9m bez sciany tylnej i bez farby koszt wyszedł ok 8 tyś ale 8 metrów to troche duzo wiec pytanie jak długa jest skrzynia w owym rozrzutniku czekam na wasze opinie...

Pozdr. Mikon71

Opublikowano

sąsiad mój miał 88 objętościowego do QQ, 2 tyg temu rozebraliśmy go całego (burty, taśmy, podłoga) i samo podwozie z ramą zaprowadził do gościa który zajmuje się odnawianiem przyczep, za zrobienie przyczepy skorupowej opartej na tym podwoziu o skrzynie ładunkowej szer X dług X wys 2,2 x 5,5 x 1,6m powiedział ok 14 tyś, ale oczywiście z montażem 2 siłowników do wywrotu, piaskowanie i malowaniem całości.

Opublikowano

no mi tez chodzi oto zeby nia puzniej na usługi odwożenia QQ na kiszonke jechać bo sąsiad ma Krampe kipper goliat 14ton chyba i z jaguarem na usługi ma wzięcie a jak by były 2 zestawy to by było gitnie, a po za tym to mi do zboza sie przyda