Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zaskoczony poziomem jasnowidzenia użytkowników AF. Nikt nie widział specyfikacji Ursusa 11034 a wszyscy się na jego temat wypowiadają. Czyżby wysyp Kaszpiroskich???

Dajcie Warfamie wypuścić produkt a nie wypowiadajcie się o ciągniku widmo!!!

Opublikowano

odnośnie wyglądu to nasza dyskusja jest bezprzedmiotowa

o gustach się nie dyskutuje, to tak jak w przysłowiu, jednemu podoba się córka drugiemu matka

a że Ursus powinien być kwadratowy, za 10 lat pewnie będzie, to tak jak z samochodami, raz są kwadratowe, raz okrągłe i ciągle się to zmienia

co do reszty trzeba poczekac aż ciągnik będzie na naszych polach i jak będzie się sprawował

osobiście za te pieniądze jeżeli miałby jakąś przyzwoitą skrzynię biegów, powiedzmy na poziomie Zetora Forterry wolałbym Ursusa

Opublikowano

o jakim tu wypasie jest mowa... w kabinie pusto.. a z 2 strony nie da się tak żeby ciągnik dorównywał np johndeerowi a kosztował o połowę mniej, tak się nie da. W czymś musi być ten ubytek że cena jest taka jaką widzimy. Co do silnika to słyszałem że to chiński perkins także tu też odlatuje sporo bo orginalny byłby droższy o połowę

Opublikowano (edytowane)

Jesli juz chcesz zabierac glos to przynajmniej orientuj sie w podstawowych kwestiach czyli ursus ma kosztowac 115 netto czyli brutto 142 tysie co do skrzyni biegow to ma byc jakas 12/4 wiec tez szalu nie ma trwaja prace nad modelami z skrzynia 16/16 i elektrohydraulicznym rewersem tyle ze cena to bez mala 190 tysi wiec nie wiem czy to taki cud

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Panowie ja mam taką propozycje aby jednak poczekać na tego nowego Ursusa z Lublina.Bo z tego co tu czytam to każda wypowiedź tyczy się chyba innego ciągnika.Nic tak naprawdę nie wiemy na 100% i pojawia się naprawdę dużo rozbieżnych informacji co do ceny , skrzyni itp.

Naprawdę uważam ,ze powinniśmy poczekać ,myślę ,że to kwestia kilku tyg aż jakaś informacja wyjdzie z POL MOT Warfama.

Opublikowano

Ale spokojnie panowie, bo trochę za dużo oliwy do ognia dolałem. Prosiłbym o wypowiedzenie się użytkowników ciągników PolmotH, to będzie kluczowe dla tej dyskusji.

A tak z zupełnie innej beczki, może obecny właściciel Ursusa aby obniżyć koszty i zawojować rynek postarał się zaprojektować elementy ciągnika używając już istniejących części, oczywiście gdzie jest to możliwe.

To taka moja śmiała mała sugestia, ale gdyby im się to udało, mogli by zdecydowanie obniżyć koszty produkcji, nawet w jakichś wypasionych modelach, jak wiadomo Polak wszystko potrafi ;]

Opublikowano

moto.onet.pl/1649092,1,nowy-ursus-wyjedzie-z-lublina,artykul.html?node=41798

zapewniają że przywrócą świetność ursusa ale faktycznie w dzisiejszych czasach skrzynia 12/4 brak rewersu i półbiegów załonczanych pod obciążeniem to nieciekawie no chyba że tak jak piszą że to ciągniki tylko dla ogrodnictwa ;[ a my farmerzy jesteśmy skazani na zachód albo czechy :lol: :lol:

Opublikowano

o jakim tu wypasie jest mowa... w kabinie pusto.. a z 2 strony nie da się tak żeby ciągnik dorównywał np johndeerowi a kosztował o połowę mniej, tak się nie da. W czymś musi być ten ubytek że cena jest taka jaką widzimy. Co do silnika to słyszałem że to chiński perkins także tu też odlatuje sporo bo orginalny byłby droższy o połowę

john deere też jest cześciowo produkowany w chinach i niestety sypią sie tylko po zakupie wyjeżdzasz w pole i są awarie ale na szczęście są jeszcze na gwarancji ceny części są strasznie drogie niejeden użytkownik juz płacił i płakaj jak coś siadło znam takich teraz jest robione na ilość a nie na jakość uważam ze nowy ursusik jest ok i będzię dużo tanszy w eksploatacji i to samo zrobi co zachodnie złom???? dobre są i ładne u dilerów a pózniej trzeba sie samemu martwić i ładować wielką kasę jak coś wysiadzie to samo jest zachodnimi maszynami nie wiem skąd taki biorą ceny POLSKI SPRZET JEST SUPER I TANSZE I ROBI TO SAMO CO ZACHODNI

+10% za potworne literówki, pisz na trzeźwo :P

Opublikowano

no ciekawe...Tylko że oni robią podstawowy błąd afiszując sie z tym logo PolMot Warfama i właśnie to może zniechcęcić rolników do zakupu tego ciągniczka.Druga sprawa wszędzie jest napisane że "Ruszył produkcja ciągników po marką -U-R-S-U-S-" i to tez ma bardzo duzy wpływ na sprzedaż.

Aczkolwiek wygladają one bardzo fajnie.I tam też widać jeszcze ciągniki z maską Agro-bis

Opublikowano

ludzie nie macie tego sprzętu to czego tak go źle oceniacie zastanówcie się URSUS to była dobra marka jest i będzie dla mnie ja URSUS ma atrakcyjne ceny a jak mam dać za Fendta 300 tys albo za NH 250 tys to ja za tą cenę będę miał wszystek sprzęt do tego ciągnika :)