Skocz do zawartości

kto z was uprawia kapuste??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vestri bardzo fajna odmiana. Idealna do kiszenia. Rosną duże główki i dość szybko rośnie. Minusem jest to że lubi pękać dookoła głąba jak za długo zostaje w polu

Opublikowano

Odświeżam temat. Witam. Chce się zapytać czy macie jakiś polecony środek na mączlika (takie białe muszki) w kapuście, jeśli tak to jaki polecacie ? Usłyszałem o środku movento, ale są butelki z nim po 1l, a potrzeba mi go tylko na kilkanaście rządki. Ma ktoś jeszcze inny sprawdzony środek?

Opublikowano

Też jestem ciekawy co jesień pokaże. Niby susza, ale teraz kapusta nieźle wygląda. Dwa tyg temu jechałem przez centrum Polski to tak z drogi ładnie wyglądały te pola kapusty. Ale nie wierzę żeby ceny były niskie, na pewno przyzwoita cena się utrzyma

Opublikowano

W małopolskim kapusta dostała troche po d*pie przez te susze. Teraz po ostatnich deszczach nareszcie coś ruszyła. Niestety pogryziona przez tantnisia. Apropo jakieś sprawdzone, skuteczne środki na tego szkodnika? 

Opublikowano

Witam panowie stosował ktoś środek major- lontrel w kapuście? Głównie chodzi mi o 2 lisciene mam metazachlor ale chciałem dodać coś jeszcze również mam navigator i powiedzcie mi jak to się ma do pora bo mam obok posadzony i czy nie przypali. Boxera ktoś stosuje w kapuście?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przemek121088
      Jaka jest u was cena kapusty w waszym regionie.
    • Przez Rolnik276
      Witam, od 15 lat z tatą sadzimy Kapustę białą i nigdy nie mieliśmy takich problemów z nią jak w tym roku. Zaprawialiśmy korzenie rozsady opryskami:
      -Sumi Alpha
      -Topsin
      Czy mogło to spowodować uszkodzenie korzeni kapusty. W ubiegłych latach używaliśmy inny oprysk zamiast Sumi Alpha i nie było żadnych problemów z jej korzeniem.
      Czy może to także być wina zgorzela, ponieważ po posianiu nasion na rozsadę bardzo padało i było zimno.
      Oto kilka fotek tej kapusty.
      Korzeń:

Czy z tej kapusty coś będzie czy zostaje jej likwidacja?
      Proszę o szybką odpowiedź.

• Przez Rolnik276
      Jak pozbyć się śmietki, która jest już w korzeniu kapusty białej?
      Jutro wstawie zdjęcie jej korzenia.
      Chciałbym, abyście szybko odpisali.
    • Przez maciekmaciek30
      Witam,

oriętujecie się może jak z kontraktacją na warzywa(kapusta i marchew głównie) rejon woj. Pomorskie,

moze jakies przetwórnie w rejonie biora te warzywa?
    • Przez stopka
      Witam.
      Czy ktoś używa innych nawozów niż np hydrocomplex przed posadzeniem rozsady kapusty?
  • Dodaj nową pozycję...
v