Skocz do zawartości

Wasze uwagi i przekręty w szkole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o samochody nauczycieli to raz kumple gonili się (biegali) po maskach ich aut...

A tak to jakieś dźwi się wyrwią (nie wiadomo dlaczego się "same" wyrywają), piłka wpadnie na dach od sali gimnastycznej (ja 2 lapmy w sali rozwaliłem), czy też nauczylciele dostają furii na naszych lekcjach...

PS: Czy macie już mundurki (dot. podstawówki i gimnazjum)

Opublikowano
hehe szyba to nic. w 1 gimnazjum kumpel glowa zrobil dziure w dzwiach(jakim cudem to nie wiem) :) za to w 2 klasie na tych samych drzwiach niesli kumpla tak jak sie niesie trumne ;) ktos tam podlapal "anielski orszak" i zaczelo sie spiewanie :)

:) To kiedyś w podstawówce na zawodach byliśmy jako kibice i jedna zawodniczka (halowa dziewczyn to była) nogę złamała. Przyszli goście z karetki i jak ja na noszach wynosili z hali to 3 napie*****ych w dym kolesi z technikum zaintonowało "Dobry Jezu, a nasz panie..." :)

2-3 lata temu w moim gimnazjum jeden chłopak (z mojej wsi z resztą) sie naćpał, otworzył okno i chciał wyskoczyć mówiąc, że musi iść, bo mu gnat (pistolet) na dół spadł. :) Powiem tylko, że koleś skończył 18lat, ale gimnazjum już nie. :) Mówią, ze na zakończenie roku jak "kończył" edukacje, to wszyscy nauczyciele sie nawalili jak samoloty. :) Ze szczęścia oczywiście.

Mamy takiego zioma co 2 raz powtarza IIkl. :) I raczej nie skończy gimnazjum. Np. kiedyś rzucił 5cio groszówką w matematyce co go zostawiła w IIkl. i potem sie upierał że to nie on. ta sie zaczęła na środku korytarza z nim kłócić, wszyscy sie zbiegli, a ten w końcu nie wytrzymał i na cały korytarz jej odpalił pie**ol sie ty ku***o!!! ( jej synek ze mną do klasy chodzi, mówię wam ale zrypany kujon!!!!! Inaczej niż syn dyrcia, a chodzę z nim do jednej klasy już od przedszkola (nawiasem to spoko ziom)).

Mój kolega z klasy w tamtym roku przyszedł na koniec I lekcji i równo z dzwonkiem... odpalił gaśnice proszkową 8kg. :) ale była zadyma!!!

No to by było na tyle, jak mi sie coś przypomni to napisze, ale klasę mam doborową może nie najgorszą ale...

Opublikowano

Ja też mam beznadziejne mundurki, a o logo szkoły szkoda mówić.

Dzisiaj z kumplami siedzimy sobie na 2 piętrze przed klasa polonistyczną i patrzymy a tam pijamy gość z 1 klasy idzie :) , najwięcej śmiechu było jak "schodził" ze schodów.

Przypomniało mi się też że kiedyś w podstawówce kumpel podstawił historykowi pod nogi miotłę, nauczyciel niezłego orła by wywinął gdyby nie chwycił się stołu :) , kumpel oczywiście z wszystkiego się wytłumaczył i obyło się bez konsekwencji ;)

Opublikowano

ja to musiałbym pisac chyba ze 3 godziny ;) ale w skrócirócie mówiąc:w 4 klasie podstawówki jak graliśmy na matmie w piłkę ręczną to przez przypadek facetowi od matmy rzuciłem piłką w głowę ale on tylko na to:uważajcie z tą piłką i dalej rozwiązywał krzyżówki a my dalej gralismy :) w 5 klasie podstawówki wyrzuciliśmy za okno z 2 piętra ławkę za okno z 2 krzesłami :) w 6 klasie kopnąłem kolege w plecy na schodach o długości ok 10m i złamał ręke :) w 6 klasie w szatni od w-fu rozpaliliśmy ognisko z 9 paczek husteczek(ogień był na 1m) oczywiście ja miałem z kumplem przypał :) w 1 gimnazjum na religii napluliśmy katachetce na krzesło i na biurko :) w 2 gimnazjum zamkneliśmy kolege na dachu :) w 2 gimn puszczalismy petardy w szkole, w 3 gimn kumpel przyszedł do szkoły kompletnie pijany,również w 3 gimn żucaliśmy w katachetkę kredą bo miała na nią uczulenie,w 3 gimn kolega na lekcji na końcu klasy kiedy nauczyciel wyszedł na chwilkę z sali wysikał się do szafy(konkretnie do jednej z szuflad)ale to były czasy :) oczywiście pisałem najlepsze numery :)

Opublikowano

A co do mundurków to my sie śmiejemy, ze będziemy mieć w czym chodzić na ryby. Wyglądają i mają kolor właśnie jak takie kamizelki rybackie i w rezultacie to będą kamizelki. Do przymierzania przysłali takie rozmiary, że już myśleliśmy, że to jakaś skala 1:10 :) Do gimnazjum gdzie najwyżsi mają po 170-180cm. wzrostu przysłali rozmiary do... 164cm. Po prostu śmiech, wszyscy wychowawcy byli tak wkurzeni, że masakra. ;) I jeszcze wzór dla dziewczyn jest... zwężany w biuście. :) Żadna z nas się dopiąć nie umiała, no chyba, że jeszcze za bardzo nie ma czym oddychać. :)

Opublikowano
A co do mundurków to my sie śmiejemy, ze będziemy mieć w czym chodzić na ryby. Wyglądają i mają kolor właśnie jak takie kamizelki rybackie i w rezultacie to będą kamizelki. Do przymierzania przysłali takie rozmiary, że już myśleliśmy, że to jakaś skala 1:10 :) Do gimnazjum gdzie najwyżsi mają po 170-180cm. wzrostu przysłali rozmiary do... 164cm. Po prostu śmiech, wszyscy wychowawcy byli tak wkurzeni, że masakra. :) I jeszcze wzór dla dziewczyn jest... zwężany w biuście. :) Żadna z nas się dopiąć nie umiała, no chyba, że jeszcze za bardzo nie ma czym oddychać. ;)

ale jaja, no nie wyrobie :) :) :) (w tym miejscu to powinien byc chyba poszerzony :)

P.S dobrze ze ja juz jestem w szkole sredniej i nie musze nosic czegos takiego

Opublikowano

a niech sie troche podenerwuja na innych,a nie tylko na uczniow ;)

a przypomniala mi sie akcja z tamtego roku. Pewnego piatku siedze sobie na lekcji Przedsiebiorczosci, a tu nagle komunikat, aby wszystki klasy zebraly sie na sali gimnastycznej,wszyscy mysleli ze to zwykly apel, jadnak sie mylili. Wchodzimy na sale a tam jakis kolo stoi z dyrem co sie za chwile okazalo, gosc przyszedl z innej szkoly w odwiedziny niezle wypity i zalatwil sie pod drzwiami dyra. Byl publiczy ochrzan, pozniej petycja a to sie = wywalenie ze szkoly. :)

Opublikowano
ja to musiałbym pisac chyba ze 3 godziny ;) ale w skrócirócie mówiąc:w 4 klasie podstawówki jak graliśmy na matmie w piłkę ręczną to przez przypadek facetowi od matmy rzuciłem piłką w głowę ale on tylko na to:uważajcie z tą piłką i dalej rozwiązywał krzyżówki a my dalej gralismy :) w 5 klasie podstawówki wyrzuciliśmy za okno z 2 piętra ławkę za okno z 2 krzesłami :) w 6 klasie kopnąłem kolege w plecy na schodach o długości ok 10m i złamał ręke :) w 6 klasie w szatni od w-fu rozpaliliśmy ognisko z 9 paczek husteczek(ogień był na 1m) oczywiście ja miałem z kumplem przypał :) w 1 gimnazjum na religii napluliśmy katachetce na krzesło i na biurko :) w 2 gimnazjum zamkneliśmy kolege na dachu :) w 2 gimn puszczalismy petardy w szkole, w 3 gimn kumpel przyszedł do szkoły kompletnie pijany,również w 3 gimn żucaliśmy w katachetkę kredą bo miała na nią uczulenie,w 3 gimn kolega na lekcji na końcu klasy kiedy nauczyciel wyszedł na chwilkę z sali wysikał się do szafy(konkretnie do jednej z szuflad)ale to były czasy :) oczywiście pisałem najlepsze numery :)

Może kiedyś i mnie to śmieszyło, ale teraz uważam to za wielka głupotę. Co to a mądrosc wyrzucic przez okno ławkę i krzesła.

Opublikowano

To moj kumpel na lekcji wyskoczyl przez okno bo go kolezanka gonila ... :)

Moje kumpele przyniosly sobie suszarki i prostownice do wlosow i na angielskim robily sobie wlosy :)

Albo wyskoczylismy przez okna z klasy i gralismy w noge ;)

Opublikowano

Taki jeden gościu nie z mojej klasy, nawalił się przed lekcjami rano i tak przyszedł do szkoły,nauczycielka od angielskiego tak patrzy na niego(chwiał sie lekko ;) ),i się go pyta co się mu stało. A on tak patrzy na nią, lekko się uśmiecha, podpiera ścianę i mówi "Ładne ma pani włosy" :) , a ona (jest lekko walnięta), mu podziękowała i poszła dalej, co najlepsze kumpel mi później opowiadał jak go wzięła do tablicy na angliku i pytała o czasy, jąkął się ale powiedział na 3 -, ale najlepiej kumpel mówi jak czytał zadanie...hehe pompe taką mieli że nawet babka się śmiała...ale się nie skapnęła że on lekko wstawiony.

Opublikowano
Jeśli chodzi o samochody nauczycieli to raz kumple gonili się (biegali) po maskach ich aut...

A tak to jakieś dźwi się wyrwią (nie wiadomo dlaczego się "same" wyrywają), piłka wpadnie na dach od sali gimnastycznej (ja 2 lapmy w sali rozwaliłem), czy też nauczylciele dostają furii na naszych lekcjach...

PS: Czy macie już mundurki (dot. podstawówki i gimnazjum)

Mundurki mielismy w szkole juz rok przed ustawa...;) Idzie sie przyzwyczaic, takie zwykle szmatki.

Po lekcjach oczywiscie wedruja do plecaka i do nastepnego ranka swiatla dziennego nie moga zaznac :)