Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co zrobić żeby motowidła działały prawidłowo ,ponieważ wysuwają się nierówno tj pierw idzie prawy siłownik i po wyjściu na max w tedy lewy , powrót pierw prawy i po wsunięciu lewy , problem jest taki że przy hederze było wyjście na 3 przewody od wysuwu motowideł 1-zmostkowany i 2 pojedyncze przewody a kombajn miał na wys€w 2 przewody (ma wymieniony rozdzielacz i heder jest inny - taki kupiłem ) te pojedyncze zmostkowałem i tak się dzieje i moje tytanie co tu teraz zrobić aby było dobrze , przy rozdzielaczu -tej sekcji zaraz na początku z dołu (taka kostka na tej sekcji) jest moim zdaniem miejsce na podłączenie dodatkowego przewodu . proszę o pomoc.

Opublikowano

wiec tak,z kombajnu maja ci wychodzic 3-y przewody,jeden do podnoszenia motowidel,a dwa pozostale to do wysuwania i cofania motowidel.z hedera wychodza 4-y jeden od podnoszenia,1-n od cofania,1-n odwysuwania,ten zmostkowany jest po to aby nabic cisnienie,wiec podlacz jeden waz i nabij cisnienie,odlacz go i pamietaj aby zaslepic ta rurke,najlepiej nabijaj cisnienie z szybkozlaczka i to powinno wyrownac prace motowidel?

Opublikowano

A ile nabić tego oleju?Na maxa? Można to zrobić tym wężem od podnoszenia motowideł?Czy jak nabijam ciśnienie muszą być odłączone węże od wysuwu? Jak mam podłączone te węże od wysuwy to tłoki się rozchodzą i motowidła są na poprzek. Proszę o łopatologicze opisanie procesu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Sokol2
      Witam, pacjent to e-514 dałem do regeneracji rozdzielacze od wspomagania i podnoszenia hederu i od motowideł ryry i przyspieszacza... ten od wspomagania sam szybko sie odpowietrzył po wymianie a ten drugi to masakra juz 4 razy udało mi sie go odpowietrzyć ale zawsze jak zgaszę kombajn to i tak się zapowietrzy... w sobotę muciłem 4 godziny. dzis odpalam i znowu to samo... wajchowałem wszystkim może z godzine i nic poluzowałem rurki na silownikach i nic... tylko delikatnie daje cisnienie na wysuwanie motowideł... jakies pomysły rady jak mam sobie z tym poradzic ??
    • Przez Przemek15_03
      Witam czy zmienił ktoś silnik w fortshritt e514 z IFa na Perkinsa? Czy może pasują mocowania i cały silnik Perkins od claasa albo innego kombajna? Podpowiedzi mile widziane. Pozdrawiam. 
    • Przez WOLD
      Witam, czy ktoś może podpowiedzieć od czego są te kontrolki?

• Przez mariokaw
      Witam wszystkich. Jest na forum właściciel kombajnu MDW 525H z woj. łódzkiego. Miałbym kilka pytań. Pozdrawiam
    • Przez osmy888
      Witam;)

Jeżeli posiadacie kombajn Fortschritt E-512 piszcie;) jezeli posiadacie zdjęcia tegoż kombajnu wklejajcie je tutaj..

pozdro 4 all :huh:

moja maszynka... http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=10841
  • Dodaj nową pozycję...
v