Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość Profil usunięty
Opublikowano

A jaka szerokość studni?

Witam

Mam studnię która nie jest mi już potrzebna , chciałbym więc położyć na niej betonową pokrywę,którą chciałbym sam zrobić,problem w tym że nie wiem w jaki sposób ją zrobić, wiem że trzeba to robić z cementu ale nie wiem z czego zrobić formę . Proszę o pomoc

Najlepiej kupić :D , ale jeśli ktoś chce zrobić sam to najlepszy na świecie jest pas transmisyjny, robi się kółeczko jakiej się chce wielkości, zazbrojić i ogień z betonem :P - chłopaki wiem że to stary post to mi tu łopaty nie wręczać :lol:

Opublikowano

Jeśli posiadasz ciągnik to wyciągniesz ja bez problemu. Weź 20 cm odcinek rury 2 calowej przetnij na poł po długości wytnij kawałek wiecej tak abyś po złączeniu jej na rurze 1.75 była jeszcze mała szpara teraz do jednej i drugiej połówki przyspawaj dwa grube płaskowniki( stare zawiasy ) wywierć po dwa otwory i załóż na rurze skręcając to przy każdym uniesieniu pompy do góry opierając ja na tych zawiasach i brzegu studni. A podnoś ją za pomocą długiej sztangi /kołka/ lub czegoś co posiadasz tak aby podnosząc to tuzem też się podnosiło. Nie wiem czy jasno to napisałem ale mam nadzieje że tak. Albo robisz wysoki masz i przez zblocza do góry

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Percinowak
      Wynalazek o którym piszę ma już ponad 150 lat ! Co oznacza, że dzisiaj można go zbudować TYLKO w wersji LEPSZEJ, bardziej efektywnej/wydajnej. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu oraz do wczytania się w temat : "Hot Box" Horace-de-Saussure'a z 1767 r. - pomysł, który ja TYLKO dopracowałem i dostosowałem do współczesnych i łatwo dostępnych materiałów.

• Przez stokrotka120
      Witam,
      planujemy budowę budynku gospodarczego do 300m2 na zgłoszenie. Czy ktoś budował coś podobnego na zgłoszenie i chciałby się podzielić jak to u niego wyglądało?
      Czy potrzebny jest projekt budynku zrobiony przez architekta czy wystarczy własnoręcznie zrobiony szkic? Czy potrzebna jest mapa do celów projektowych czy wystarczy mapa zasadnicza? Czy potrzebne są warunki zabudowy na tę działkę? Czy szerokość budynku może mieć więcej, niż 7m? Np. 9m podparte słupem w środku. Po wizycie w Starostwie niestety nie uzyskaliśmy odpowiedzi na te pytania, skierowali nas do gminy a gmina nic nie wie w tym temacie..
      Dobrze by było coś nieco wiedzieć przed następną wizytą w Starostwie... 😅
    • Przez Anicia
      Dzień dobry, zastanawiam się nad zakupem silosu płaskodennego lub lejowego? Proszę Was o informację jak to jest z ich użytkowaniem? Bo widzę, że ten płaski jest dużo tańszy ale jak jest później? Jak się zachowuje zboże w nim?
      Będę wdzieczna za informacje.
    • Przez pawlik794
      Witam, na wiosnę będę zmieniał kocioł,na rynku dużo jest kotłów na drewno i pellet. Mam  oczywiście opór owsa więc proszę o opinię na temat takich kotłów żeby spalać też owies. Palniki do pelletu są też różnego typu, które nadają się do palenia mieszanką pelletu z owsem. 
    • Przez Jasio88
      Cześć Wszystkim,
      Czy ktoś z was ma silos  firmy Agros Silosy?
      Interesuję się silosem płasko dennym. Firma Agros oferuje ciekawe warunki cenowe. 
      Jak wygląda użytkowanie takich silosów, mam dmuchawę ssąco-tloczaca. Czy silos jest przystosowany do takiej dnuchawy? Jeśli chodzi o rozładunek to domyślam się że tak, a jak wygląda sprawa rozładunku? Czy trzeba coś dokupić do takiego silosu? 

• Dodaj nową pozycję...
v