Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po handlarzach trzeba patrzeć to może mają taką prasę z adapterem na siatkę to byś mógł odkupić sam aparat w rozsądnej cenie, jezeli zmiana prasy to warto się zastanowić na JD 590. Jakiej firmy by nie była stałokomorówka to ciężko zbić wystarczająco balota ;)

Opublikowano

handlarz od którego kupiłem prasę miał mi znalezć aparat ale chwilowo nie miał cena ok 1000zł , fakt żeby dobrze dobić snopa trzeba jechać wolniej widziałem snopy z pasówki JD nie pamiętam jaki model między warstwy nie szło wcisnać palców , gdybym zmienial na inną myślałem nad NH 654 lub 658 nie wiem jak one się sprawują bo nikt w mojej okolicy takiej nie ma tutaj króluje sipma może ty masz jakieś info ...?

Opublikowano

U mnie w okolicy nie ma nikt JD Są tylko Sipmy i Claasy walcowe (rollant).

Wg mnie nie warto inwestować w coś co nie zdaje egzaminu. JD 590 to takie moje ciche marzenie za ok 20tys zł mozna nabyć w bardzo ciekawym stanie i jakbyś się rozglądał to właśnie taki model.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mizerek
      Witam, 
      Mam problem ze sterownikiem, nie chce owijać folii.  Uruchamiając owijanie folią program startuje, chowa się nóż, ustawia ramię w pozycji zero i program się zatrzymuje. Nie ma żadnych błędów ani komunikatów, kontrolka po prostu zaczyna się świecić tak jakby proces owijania w ogóle nie został uruchomiony, ponowne klikanie  nic nie daje, na chwile mignie i świeci się dalej. Dodatkowo zauważyłem, że pracując w trybie automatycznym jak bela zostaje owinięta siatką wyrzuca ją z komory, przerzuca na owijarkę, zamyka komorę, ale nie wykrywa beli na owijarce. Dopiero jak przejdę w tryb ręczny i ponownie na automat zaświecają się lamki od beli na owijarce. Sprawdzałem wszystkie czujniki. Dwa wadliwe zmieniłem, wyregulowałem też potencjometry od położenia noża. Ale to nic nie dało. Jedynie czujnika od liczenia owinięć nie mogę sprawdzić, bo nie mam go w sterowniku w trybie serwisowym sprawdzania czujników, ale w instrukcji nie znalazłem informacji, aby ten czujnik można było sprawdzać przez sterownik.

• Przez Kamiś81
      Witam,
      Pierwszy sezon ma prasę Krone variopack 1800. Podczas prasowania otwierają zamki ryglujacee klapę. Co może być przyczyną?
      Kolejny problem to po zapodaniu siatki materiał nie zaciąga siatki.
      Praca ciągnikiem Ursus 4514

• Przez kacper6
      Witam, posiadam od niedawna prasę Krone VP 1800. Mam pytanie dotyczące wyrzucania beli: jak otwieram komorę, to łańcuchy się przestają kręcić i tak aż do samej góry, a u znajomego zauważyłem, że jak klapa dojdzie do końca, to się zaczynają kręcić, żeby wyrzucić belę. Co może być przyczyną?
    • Przez maniek0987
      Mam problem ze smarowaniem centralnym w prasie. Znaczy się coś tam tego oleju ubywa ale nie widzę różnicy w nasmarowaniu łańcuchów pomimo ustawienia różnych wartości na tej tarczy co ma skalę od 1 do 8. Na zegarze niby ciśnienie pokazuje jak prasa jest włączona, olej ubywa, ale łańcuchy są suche. Tak jest od nowości i takie moje pytanie czy tak ma każdy? Bo jeżeli ustawiłbym na maksymalne smarowanie to łańcuchy powinny być chyba mokre?
    • Przez sylwek001
      Witam .zakupiłem prasę krone 8-16 i mam problem .a mianowicie samoczynnie puszczają zamki na klapie i uchyla się klapa .Po drugie jak chce puścić hydraulicznie siatkę to zanim silow ik pociągnie linkę od aparatu siatki to otwiera się klapa .dodam że nie wina ciągnika bo odczepiłem pszewod hydrauliczny od klapy z ciągnika i dzieje się to samo .gdzieś musi puszczać jakic zawór. Proszę o pomoc może miał ktoś taki problem .
  • Dodaj nową pozycję...
v