Skocz do zawartości

Jakie macie JD ??

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Przepracować to się nie przepracuje ale ma co robić, bo siewnik, pług i bronę talerzową ciąga.

Ostatni sezon to będę długo pamiętał :(

Ale to nie tylko ja ;)

Opublikowano

1640 83rok mam go cztery lata i 1030 rok 60-ke 75r0k i 14 ha ziemi ale troche po ludziach teraz najwięcej chodzi 1640 z turem w prasie orka i tak dalej bo pali jak 60ka a robote zrobi w lesie z wciągarko jest bardzo sprytny

Opublikowano

ja mam johndeere 5720 + tur JD583 ciągnik nie do zdarcia 2008r. 2000mtg pracuje przy hodowli mlecznej mam drugiego tyle że to nie john tylko fendt 412 vario 128KM 2009r. pracują na gdzieś 70ha jestem zadowolony. Oba polecam!!! :) .

Opublikowano

Nie wiem czy to pasuje tutaj, bo mowa jest o ciagnikach JD ;). Bo ja ma kombajn JD, model 970. Trochę stary bo z 79roku, ale sprawuje się idealnie.

WITAM JA TEŻ POSIADAM KOMBAJN JD 970 ZAJEFAJNY SPRZĘT MAM GO JUŻ 8 LAT I ŚREDNIO KOSZĘ W SEZONIE 150 ha.MAM TEŻ CIĄGNIK 7600 PIĘĆ LAT I NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ NIC ZŁEGO NA OBA MOJE JELONKI.

Może ktoś wie od którego roku montowali nowe maski bez tych okrągłych lamp tylko z tymi wbudowanymi?

U MNIE W 6700 95r.JUŻ SĄ WBUDOWANE.

Opublikowano

Nie wiem czy to pasuje tutaj, bo mowa jest o ciagnikach JD ;). Bo ja ma kombajn JD, model 970. Trochę stary bo z 79roku, ale sprawuje się idealnie.

WITAM JA MAM JD KOMBAJN 970 JUŻ Z 8 LAT I KOSZE W SEZONIE OK 150 ha.ZNAKOMITY KOMBAJNIK A WIADOMO DROBNE NAPRAWY SĄ I WYMIANY PŁYNÓW EXPLOATACYJNYCH ALE TO NORUMALKA W KAŻDYM SPRZĘCIE.POLECAM STARY ALE JARY.TO NIE SZAJS BIZON.

MAM JD. 7600 Z PRZEDNIM TUZEM SUPER SPRZĘT.

Ja mam czapkę JD i raczej na tym pozostane

KUP SOBIE JESZCZE KOMBINEZON JD NIE POZOSTAWAJ NA TYM.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SzymonJD
      Witam John deere 6330 przestały działać światła po przekątnej, tzn lewa tylna i prawa przednia ta połączona z kierunkowskazem. Czy ma ktoś może opis bezpieczników w tym modelu? 

Pozdrawiam
    • Przez Pawel121185
      Witam. John deere 6230 stracił po części moc. Na kompie nie ma błędów. Filtry nowe.. Co może być przyczyną? 
    • Przez KrzysiekGbicki
      Witam, mam problem z john deere 6210, po odpaleniu przez chwilkę półbiegi działają,  i zaraz przestają,  miga pomarańczowy trybik na zegarach i niebieska literka I , sprawdziłem bezpieczniki,  sa ok. Co moze miec winę,  co sprawdzać?  Z gory dzięki za wszystkie rady
    • Przez Tomek1337
      Witam mam problem z moim JD6170m 2015r. Po dłuższym przestoju od prac polowych ciągnik się zapowietrzył. Ostatnio przejrzałem cały układ plus wymieniłem filtry to traktor znów odpalał elegancko i nie falował na obrotach ale po przepracowaniu kilku mth problem powrócił. Traktor nie chce odpalać jakby paliwo z układu cofało się do zbiornika i znów trzeba go odpowietrzyć. Pompka paliwowa ta na przodzie ciągnika w pełni sprawna. Jedyne co nie daje mi spokoju to z odpowietrznika od filtra z odstojnikiem ciągle leci mi tylko same powietrze a z drugiego normalnie po odpowietrzeniu leci paliwo. Czy może to być wina uszkodzonego korka wlewu paliwa przez, który robi się podciśnienie w zbiorniku i po zgaszeniu ciągnika paliwo z układu się cofa? 
    • Przez GracjanChumikowski
      Witam, planujemy pierwszy raz zacząć kosić kukurydze w tym sezonie. Kupiliśmy przystawkę 6 rzędową New Hollanda. Doszły nas słuchy że napęd który jest tam na jeden pasek na przystawkę nie wytrzyma i trzeba to rozwiązanie jakoś zmienić najlepiej na łańcuch. Czy ktoś jest w stanie pomóc jak to rozwiązać?

• Dodaj nową pozycję...
v