Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
piotrek1717

Forschritt 303

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
forschritt
piotrek1717    0

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam mały problem z moim Forschritt 303 a mianowicie zauwarzyłem ze przedni napęd nie działa poprawnie a dokładnie nie ciągnie lewe koło wogóle.... cóż mogło się stać? a koło prawe owszem ciągnie ok. Jeżeli ktośmiał podobny problem lub wie co może byc przyczyną tego. Niech poprostu napisze

 

Z góry dzięki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawlon    0

to że nie ciągnie jedno koło to jeszcze o niczym nei świadczy. po załączeniu przedniego napędu moment jest przekazywany na przednia os i może zaistnieć sytuacja jak u ciebie. Natomiast jeśli załączysz blokadę przedniego mostu działa to oba koła powinny ciągnąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tubik    0

Właśnie nawet kiedy załącze blokade to koło również nie ciągnie. Wiem bo się zakopałem nim i nie obracało się to koło wogóle musi być coć popsute tylko nie wiem co. Naprawde na to koło wogóle nie jest przekazywany napęd. Coś musi byc nie tak....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

piotrek1717    0

Ale kicha dodałem post na forum nie ze swojego konta tylko z kąta sąsiada bo byłem u niego i mówie sprawdzę mozę ktos napisał coś. i wyszło tak zedodałem z marka konta, ale to nic

 

to teraz odp z mojego konta

 

Właśnie nawet kiedy załącze blokade to koło również nie ciągnie. Wiem bo się zakopałem nim i nie obracało się to koło wogóle musi być coć popsute tylko nie wiem co. Naprawde na to koło wogóle nie jest przekazywany napęd. Coś musi byc nie tak....

 

przepraszam wszystkiech czytających za ten bałagan :unsure:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez cayman
      Siemanko zastanawiam sie nad kumpnem własnie tego FORTSCHRITT ZT 323-A FORTSCHRITT ZT 323-A (797985200) - Aukcje internetowe Allegro co mi o nim powiecie: jak z jego skrętnościa, ile pali, jak z cześciami jest sytułacja, jakie sprzęty pociagnie, jak czesto sie psuje i co głównie(awaryjność), czy dobry byłby do zrywki drzew w lesie, jaka prędkośc rozwija po prostu wszystko bo nic o nim nie wiem po prostu mi sie podoba własnie ten model co wyrzej podałem w linku jutro jade go obejrzeć.
    • Przez Padykilos
      Witam. Mam problem z podnośnikiem. Po podniesieniu i opuszczeniu ramion, samoczynnie się podnoszą. Podczas gdy sie unoszą można je zatrzymać tylko przy użyciu tej samej dźwigni. Z obydwu stron dźwigni do znajdują się dwa "druty", które wyglądają na obcięte lub urwane. Poniżej dodaje zdjęcie. Czy miał ktoś z was taki problem ? Czy może jednak tak ma być?

    • Przez misz123
      Ile oleju wlewacie do pompy wtryskowej  do Fortschritta E512 ?
      Prosiłbym o odpowiedź
    • Przez gelek79
      Witam z racji tego że w moim ciągniku fortschritt 323 poprzedni właściciel nie dbał o silnik wymaga on wymiany, szukam silnika w dobrym stanie do jazdy
    • Przez pawciopeter
      Mam problem, zepsuła mi się skrzynia biegów. Przy poprzedniej naprawie popełniłem błąd. Wstawiłem zamiast łożyska igiełkowego miedzianą tulejkę (tak doradził mi ślusarz) ale po 300mth tulejka wytarła się i zaczął wyskakiwać bieg. I teraz się waham czy wstawić oryginalne ale używane wałki z łożyskiem czy przetaczać wałki i nowe łożysko.
×