Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy temat taki już istnieje, przynajmniej ja go nie znalazłem.... Mam pytanie czym najlepiej dezynfekować chlewnie(jakie środki chemiczne i najlepiej ceny) bo w tym roku do chlewni wdarł się świerzb... :(

Opublikowano

moim zdaniem najlepszy środek na dezynfekcje chlewni to Rapicid :) śmierdzący ale skuteczny . My zawsze nim dezynfekujemy i nie ma problemów . to jest litrowa butelka za 70 zł chyba ale nie jestem pewnien

Opublikowano (edytowane)

Domestos? Koś robił badania na temat jego skutecznosci?

Dezynfekat powinien zabijać bakterie i wirusy a przynajmniej scinać białko i mieć dobre właściwości penetrujące. Używałem kilka lat DESPEDACU, teraz mam VIROCID, oba w stężeniu 1% w polączeniu z lancą do pianowania i nigdy problemów nie było.

Edytowane przez FarmerX2
Opublikowano

bardzo dobrym sprawdzonym srodkiem jest wirkon ale drogi drugi bardzo tani odkarzajacy bardzo biobojczy to formalina plus nadmanganian potasu tylko nie mozna stosowac w ogole w obecnosci zwierzat oraz uwazac aby sie nie zapalil latwopalny strop bo to mieszanka strzela iskrami a apropo swierzbu sama dezynfekcja go nie zwalczysz traeba szcepic zierzaki najlepiej dectomacem jest drogi ale skuteczny

Opublikowano

Cena

bardzo dobrym sprawdzonym srodkiem jest wirkon ale drogi drugi bardzo tani odkarzajacy bardzo biobojczy to formalina plus nadmanganian potasu tylko nie mozna stosowac w ogole w obecnosci zwierzat oraz uwazac aby sie nie zapalil latwopalny strop bo to mieszanka strzela iskrami a apropo swierzbu sama dezynfekcja go nie zwalczysz traeba szcepic zierzaki najlepiej dectomacem jest drogi ale skuteczny

Ile wynoszą różnice w cenie między tymi produktami? Jaki środek w twoim gospodarstwie jest obecnie stosowany i co skłoniło cię do wyboru tego środka? Może chciałbyś się podzielić szerszą opinią na temat VIRKON S?
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że jest sporo firm zajmujących się takimi usługami. Ja na przykład ostatnio korzystałem z firmy DDD usługi i powiem wam, że na prawdę świetnie wywiązali się ze swoich obowiązków. Jak najbardziej mogę ich wam polecić!

Edytowane przez sadare33

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mrlighter99
      Dzień dobry, czy montował ktoś podobny paszociąg z czujnikiem indukcyjnym i klapkowym. Trudno jest mi powiedzieć jak zamontować te czujniki. Do zestawu jest skrzynka taka jak na zdjęciu.

• Przez Neveragain
      Macie jakies sposoby na ograniczenie wypadania odbytów u warchlaków 30-60 kg? 
      Czasami zdarza się u kilku sztuk z dostawy a czasem u kilkudziesięciu. 
      Jak sobie z tym radzicie? 
    • Przez MichałMalec
      Jaką paszą najlepiej karmić trzodę i zaoszczędzić kasy mam około 60 sztuk 
    • Przez Mateusz100
      Witam w lipcu tego roku był program o nazwie bioasekuracja czy cos takiego dla rolników produkujących trzodę chlewną i miała być to jakaś refundacja do 100% czyli rolnik mógł kupić za np. 10 tyś zł jakieś urządzenia przedmioty potrzebne do tej bioasekuracji a oni powinni oddac dokładnie tą samną kwotę 100%. Ja wziąłem trochę sprzętu odzieży na kilka tyś zł dziś dopieru po tylu miesiącach przyszło pismo z agencji przed samymi świętami i podali tam kwotę brutto jaka mi zwróca i ze to jest 100 % a wyszło na to ze dobre 5 tyś zł poszło gdzieś w las bo o tyle mniej dostanę zwrotu więc sie pytam gdzie jest to 5 tyś zł kto je wziął i na co poszło? Miał ktoś z was taki sam przypadek ? Ileż można pozwalać na takie akcje jak był program na zwrot 100 % to rolnik musi dostac wszystko a nie jakieś oszustwa faktury agencja dostała wszystko było i jest... Najlepsze jest to że na jakieś zastrzeżenia i odwołania mam czas 7 dni dziś przyszło pismo tydzień mija w poniedziałek  teraz świeta agencje pewnie zamknięte i jak tu cos zgłaszać odwoływać sie ? po prostu żarty i tyle rolnik całe życie na innych robić musi i jeszcze batem dostanie na koniec... Ma ktoś podobny problem ze nie zwrócili całej kwoty komuś? Proszę pisać śmiało i sie dzielic informacjami. 
    • Przez dicloduo
      Witam, czy są tu rolnicy hodowcy świń?
      Jak są niech napiszą czy otrzymali zwrot za zakup środków bioasekuracyjnych. Płatność miała być w formie krajowej deminimis?
  • Dodaj nową pozycję...
v