Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzwoniłem do dealera i pytałem o cene to ok. 300 zł i mówił że to świeca płomieniowa  tylko niech mi ktoś doradzi czy to może być wina tej świecy bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Proszę o porade.

Opublikowano

Fajne podejście świeca nie grzeje to pewnie popsuta, wymienić. :huh:

Przed wymiana przydało by się najpierw sprawdzić czy na pewno jest popsuta, albo inny element współpracujący.

Uzbrój się w probówkę na 12V i sprawdź czy w czasie grzania świeca dostaje napięcie.

Jest zimno świeca by się przydała dla ułatwienia rozruchu, więc jak jej nie ma to się nie dziw, że silnik późno załapuje i ociężale pracuje. Na mrozie kondycja całego silnika ma znaczenie, ale czasem nawet i dobry silnik ma na mrozie problemy.

Jak próbujesz go zapalić to leci dym z komina czy nic do momentu zapalenia?

Jaki dym po zapaleniu?

Opublikowano

Więc sprawdziłem probówką na 12V i napięcie dostaje. Jak kręci  to nie widać  dymu,a po odpaleniu to przez chwile leci taki jasny błękitny. Czyli wychodzi na to ze to jednak swieca tak? Dodam że dawniej po przekręceniu kluczyka  i zapaleniu kontrolki od podgrzewania po ok. 20 sekundach było słychać takie puchnięcie ze świecy a po nastepnych 30 sekundach gasła kontrolka z charakterystycznym pyknięciem, a teraz nic nie słychać. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Marcin555
      Witam.
      Mam problem z agroplus 95. Nie mogę go zapalić. Sprawa wygląda następująco, jeśli instalacja paliwowa jest kompletna tzn. wąż z banku do odstojnika, z odstojnika do pompy paliwowej i dalej do filtra i dalej to traktor nie może zapalić. W momencie zasilenia pompy z pominięciem zbiornika i odstojnika po odpowietrzeniu traktor pali. Co może być przyczyną że po przywróceniu instalacji do stanu pierwotnego znów nie pali.
      Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
    • Przez keeway
      Witam jak włączyć grzanie świecy w same roller 70 chłodzony powietrzem bo niema żadnego przyciska chyba że jest automatyczne ?
    • Przez Patryk223
      Witam serdecznie! Zwracam się do was z prośbą oraz zapytaniem. Czy ktoś orientuje się gdzie (a może ktoś ma ) adapracje do ładowacza czołowego do ciagnika  deutz dx 85
    • Przez MichałP13
      Szukam joysticka od hydrauliki do deutz fahr 6160 cshift może ktoś posiada albo wie gdzie można znaleźć taki mój jest prawdopodobnie uszkodzony mechanicznie i załącza samoistnie jedną sekcje hydrauliczna 

• Przez Savuelo
      Witam,
      Ma ktoś może w posiadaniu instrukcje do df Agrotron mk3 i chciałby się podzielić? Interesuje mnie dokładnie model 115 ale pewnie instrukcja była dla całej serii.
      Z góry dzięki 
  • Dodaj nową pozycję...
v