Skocz do zawartości
mon

Ursus C-330 - pompa hydrauliczna

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
mon    0
tongue.gif Witam! Mamy problem z ursusem c330. Otoż nie chce podnosić. Zastanawiamy sie co to moze byc. Myślicie ze to moze byc zwiazane z popsuciem pompy hydraulicznej?? Jezeli tak to ile ona kosztuje?? Licze na pomoc. Czekam na pytania i istotne informacje na ten temat. Dziekuję z góry tongue.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    531

albo pompa albo rozdzielacz. jest ciśnienie na rozdzielaczu na błotniku??


Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

andrzej2110    531

to pompa do wymiany.


Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek    0

poczekaj-kiedyś miałem taki problem w 60' ale mysle że tak to jest teś w 30'

otóż obok pompy jest taki zawór (dokładnie nie wiem do czego służy ale myślę że do regulacji ciśnienia) wymień go(coś ok 30 zł) a jak nie pomoże to wtedy pompe i rozdzielacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elektrotech    3

sprawdź simering-oring na bloku tam gdzie wchodzi króciec pompy-jesli jest przycięty to po wiwacie...czesto tak ludzie robia ze nie patrzą jak sie montuje podnośnik...najlepiej wymienić na nowy.....

 

dodatkowo sprawdź filtr oleju !!!czy niemasz zapchanego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
domasz    1

a może poprostu przez przypadek wyłączyłeś pompe tą dźwignią koło dźwigni WOM-u ? mój dziadek kiedyś taz zrobił i też myślał że coś sie popsuło


<a href="www.tekiengeodezja.republika.pl/index.html">Usługi geodezyjne Mońki</a>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    531

heee faktycznie mogło i to się stać :P ale wątpię


Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomeek198    0

mam problem z pompo opuszcza mi zmienilem na nowy filter bo stary mial pekniete sitko i byl troche pognieciony wymiana filtra pomoze cos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomash    7

raczej nei pomoże..

wina rozdzielacza lub uszczelniacze na pompie przepuszczają


...Więc Protestuje, Więcej Nic Nie Wyhoduję!!! - Jestem Rolnik, Rolnik, Rolnik Sam W Dolinie... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kuki19    2

jakto opuszcza?

a co może byćprzyczyną że jak jest w pozycji podnoszenie tzn wajcha do przodu to opada jak jest coś ciężkiego na podnośniku a w pozycji na środku nic a nic nie opada?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomeek198    0

a moze wiesz dlaczego nie pali mi sie kontrolka od smarowania w C-330

jak zapalam tylko jak przekrece kluczyk na swiatla to sie pali i gasnie jak sie zapali ale to prawidlowo . tylko czemu swieci na swiatchach a nie powinno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafff24    26
jakto opuszcza?

a co może byćprzyczyną że jak jest w pozycji podnoszenie tzn wajcha do przodu to opada jak jest coś ciężkiego na podnośniku a w pozycji na środku nic a nic nie opada?

 

to raczej przyczyną jest wypracowany rozdzielacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Davidastra    0

tomek 198 coś jest nie tak w instalacjii

masz kontrolke od ciśnienia wpiętą jako

kontrolkę świateł

prawdopodobie rozdzielacz

ale to nie koniecznie


Ursus c 330 1982r.

Ursus c 360 3P 1987r.

Zetor 7211 1989r.

Bizon ZO56/6 1988r.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Belarusik    1

Może tomek ci sie dwa kable od instalacji z masowały lub masz cos żle podłączone spróbuj poprzeczyszczać :)


Wyznaje jedna zasade taką że nie ma zasad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Kicu
      Witam was ponownie otóż mam taką sprawę do was byliśmy w sklepie pytać sie o rozdzielacz do pompy hydraulicznej w c-330 ten kolo siedzenie nie na błotniku. Okazało sie że sa 2 typy owej części czyli po regeneracji i nowy cena po regeneracji 300 zł a nowego 489 zł. I mam do was pytanie czy jest sens brania używanego ale po regeneracji czy nowego nie wiem jak jest z tymi po regeneracji ale słyszałem że długo nie pociągnie. Miał z was ktoś taki problem ?
    • Przez vitoma
      Czesc
       
      Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?
       
      oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.
       
      Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.
       
      Jest tez olej Orlen Agro 80W90.
       
      Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'
       
      dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez brutus44
      mam problem z hydrauliką zewnętrzną w c 330-mianowicie pompa hydrauliczna działa bardzo dobrze i praca np. przy wywrocie przyczepy przebiega bez zarzutu.Kłopot zaczyna się przy opuszczaniu przyczepy-opuszcza się bardzo powoli lub wcale-przy wysokich obrotach nie opuszcza się wcale a nawet minimalnie się podnosi.Myślałem,że to wina rozdzielacza(tego na błotniku) ale po wymianie na nowy jest tak samo.Gdy zgaszę silnik w ciągniku to tłok przyczepy opada szybko.
×