Zaloguj się, aby obserwować  
jarx08

Turbo w Tsa

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Turbo
Michufarmer    21

Sprawdź ciśnienie na przewodzie od części zimnej do kolektora dolotowego.

Jaki masz problem, że chcesz sprawdzić czy działa Ci turbosprężarka?

Edytowano przez Michufarmer

Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarx08    2

Sprawdź ciśnienie na przewodzie od części zimnej do kolektora dolotowego.

Jaki masz problem, że chcesz sprawdzić czy działa Ci turbosprężarka?

mam go od niedawna i chcialbym byc pewny ze dziala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jarx08    2

wysiadasz z traktora dajesz 1,5 obr/min i to się słyszy czy działa..

no to chyba nie dziala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michufarmer    21

Kolego a czy ciągnik się dusi, nie wkręca się na obroty, jest słaby?

Jeśli nie masz żadnych z wymienionych objawów tzn. że turbo jest sprawne.

Masz intercooler?


Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarx08    2

Kolego a czy ciągnik się dusi, nie wkręca się na obroty, jest słaby?

Jeśli nie masz żadnych z wymienionych objawów tzn. że turbo jest sprawne.

Masz intercooler?

nie ma intecoolera no raczej zachowuje sie normalnie , czy slaby niewiem zalezy jak dla kogo slaby, a turba nie slyhac i przy 1,5 tys obr roznicy zadnej nie czuje jakiego przyplywu mocy troche mnie irytuje ze plugi 4x40 czy tam 45 fakt ze dosyc duze ale liczylem ze lepiej sobie bedzie nimi radzil na 2 szalu nie ma czasami nie daje rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michufarmer    21

Jeżeli masz gumowy przewód od sprężarki to kolektora dolotowego (choć pewnie jest metalowy) to ściśnij go ręką i niech druga osoba doda gazu - powinieneś czuć że turbo pompuje.


Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarx08    2

Jeżeli masz gumowy przewód od sprężarki to kolektora dolotowego (choć pewnie jest metalowy) to ściśnij go ręką i niech druga osoba doda gazu - powinieneś czuć że turbo pompuje.

ale jest gruby i to raczej złączki sa tylko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michufarmer    21

Mimo to chwyć tę złączkę i niech ktoś doda gazu powinieneś czuć zwiększającą się ilość powietrza. Albo zdejmij złączkę tuż za sprężarką i niech ktoś doda gazu również powinieneś czuć ciśnienie powietrza wydostające się ze sprężarki.

Ale jak dla mnie wszystko jest w porządku a Ty niepotrzebnie szukasz dziury w całym ;p


Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarx08    2

Mimo to chwyć tę złączkę i niech ktoś doda gazu powinieneś czuć zwiększającą się ilość powietrza. Albo zdejmij złączkę tuż za sprężarką i niech ktoś doda gazu również powinieneś czuć ciśnienie powietrza wydostające się ze sprężarki.

Ale jak dla mnie wszystko jest w porządku a Ty niepotrzebnie szukasz dziury w całym ;p

dlaczego tak sadzisz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez ReV
      Witam, 
      Ciągnik stał 3 miesiące i podczas próby uruchomienia słychać tylko uderzenia w elektrowłącznik.
      Co zrobiłem dalej: kupiłem nowy rozrusznik z elektrowłącznikiem (nowy) i dalej nie zapala.
      Słyszałem że może być to wina przetwornika z 24V na 12V. Kupiłem nowy i dalej nie zapala. 
      Słyszałem tez że może być to wina jednego akumulatora, kupiłem 2 nowe i dalej jest problem.
      Przekaźniki też są 2 nowe.
      Słyszałem że coś może być nie tak z masą, jednak nie mam siły walczyć.
       
      Czy ktoś ma jakieś wskazówki/pomysły? 
    • Przez dawid35123
      Witam
      Mam pytanie czy element przedniego napędu zaznaczony na zdjęciu na niebiesko powinien się wysunąć czy trzeba zdejmować cały korpus o góry (czyli jedna z śrub zaznaczona czerwonym kółkiem) ? Jak widać na zdjęciu trochę się wysunął ale dalej jakoś nie chce iść. Rozbierany z powodu dużego przecieku oleju.
      Pozdrawiam.

    • Przez dawidek223
      Witam,
      Panowie dzisiaj był u mnie elektryk i robił podgrzewanie świecy , podgrzewanie działa już tylko jest mały problem na desce rozdzielczej nie działa kontrolka od świecy między innymi nie działa też od długich świateł ,co świeci od paliwa ,od ciśnienia oleju w układzie kierowniczym, od kierunkowskazów dla przyczep  mówił że mogą być żarówki w zegarze po palone  ,dodam jak zjedliśmy pod kierownicą plastki to z lewej strony. Jak jest stacyjka na podłodze leżał jakiś przerywacz BPK-1  i były 4 kabelki podłączone obok leżało 6 kabelków dodam też że luzem leży niebieski kabel z suwką plstikową odłączony. zrobiłem zdjęcia dla uwagi



    • Przez Rolnik551
      Witam cieknie mi gdzieś koło orbitrola pod kabiną gdy się olej rozgrzeje jak się dostać do orbitrola bo od spodu to rozdzielacz zasłania
    • Przez Rolnik551
      Da radę rozjechac ciągnik od tyłu muszę doiść do skrzyni a nie chce reduktora i wszystkiego rozbierać 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.