Skocz do zawartości
lookash

John deere 1030 4x4 problem z hydrauliką

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
john
lookash    0

Witam szanownych kolegów mam problem z hydrauliką w jd 1040 a mianowicie pracując w polu przestało działać nagle wspomaganie podnośnik i tur, ciągnik nie był katowany a temperatura była w normie, wszystko wskazywało na pompę wewnętrzną w skrzyni jednak po rozpołowieniu ciągnika okazało się że obie pompy są sprawne. Po zalaniu zbiornika oleju z przodu wszystko zaczynało działać. Co może być przyczyną. Z góry dziękuje za pomoc.

Edytowano przez lookash

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gresiek    0

Witam szanownych kolegów mam problem z hydrauliką w jd 1040 a mianowicie pracując w polu przestało działać nagle wspomaganie podnośnik i tur, ciągnik nie był katowany a temperatura była w normie, wszystko wskazywało na pompę wewnętrzną w skrzyni jednak po rozpołowieniu ciągnika okazało się że obie pompy są sprawne. Po zalaniu zbiornika oleju z przodu wszystko zaczynało działać. Co może być przyczyną. Z góry dziękuje za pomoc.

WITAM - mam podobny problem z JD 4230 - kupiłem go niedawno jako drugi ciągnik. po 15-20 minutach pracy przegrzewa się olej i rozłacza wszystko.

Jak sobie poradziłeś z awarią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wytrych07    0

witam mam podobny problem mam jd 2750 hydraulika chwile chodzi i tak po 15 minutach wszystko siada:( dodam jeszcze ze jak działa hydraulika to dotkne lekko kerownice a puzniej sama już sie kreci prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marix123    1

Witam kolegów miałem taki sam problem jak wy, nie działało mi wspomaganie i podnośnik (john deere 2140) u mnie przyczyną była pompa główna tłoczkowa ta z przodu, kupiłem nową i teraz mam spokój. Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stojar    1
(edytowany)

Sorki za odkopywanie tematu, ale mam podobny problem z 1020 również nie podnosi podnośnik, po wlaniu oleju do przedniego zbiorniczka jest wszystko ok, jednak, gdy już olej ze zbiorniczka zostanie "zużyty" to nie podnosi, wygląda na to ,iż olej nie wraca do przedniego zbiorniczka, czy przyczyną może być uszkodzona pompa w skrzyni, czy w tym modelu wogóle takowa jest ??

Kolejny problem to WOM nie można go rozłaczyć (chodzi cały czas), ale z drugiej strony po podpięciu maszyny napędzanej WOM ani drgnie, ktoś wie gdzie szukać przyczyny??

z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi :)

Edytowano przez stojar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Miałem taki przypadek w 2140. W moim przypadku poszła tarcza pompy głównej (obcieły sie nity).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich . Psiadam jd 1040 ogolnie to prawie wszystko działa bez zarzutu, ale jest jeden duzy problem . Jak sie pracuje w polu jest to bardzo uciazliwe a mianowicie . Na wolnych obrotach gubi wspomaganie i opada siłownik dosłownie po 3 sekundach . Jak sie nagrzeje to nie idzie dotknac wajch od biegów , i straszne ciepło wychodzi jakby z pod kierownicy . Miał juz z was ktos taki problem ? Jak sobie z tym poradziliscie ? Z gory dziekuje za informacje :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez michalc123
      Witam, szukam z jakim momentem trzeba dokręcić głowice w 2140 turbo oraz kolejność dokręcania.
    • Przez Kubek95
      Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem ciągnika John deere 3140, od pewnego czasu mam problem z hydraulika w nim. Mianowicie pierwszy raz zauważyłem problem przy pracy z pługiem obrotowym Lemken Opal 180, po zaoraniu około dwóch hektarów, na końcu pola nie mogłem podnieść pługa, po przegazowaniu do maksymalnych obrotów, pług podniósł się bez problemu, tak jakby odcielo się coś w hydraulice, oczywiście wspomaganie też nie działało, ale po przegazowaniu kierownicę mozna było kręcić palcem. Innego razu zauważyłem że jak ciągnik stoi tak z 10min na wolnych bardzo obrotach, to zatnie mu się wspomaganie i trzeba przegazowac żeby się odcielo. Nie wie ktoś co to może być za przyczyna? Może jest gdzieś jakiś zawór który steruje hydraulika i on się zacina? Bardzo proszę o pomoc bo jest to troszkę uciążliwe. (Przepraszam że założyłem nowy temat, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem) 
       
      Pozdrawiam i liczę na jakąś pomoc. 
    • Przez Filipson
      Witam.  Mam problem z podłączeniem zewnętrznej pompy hydrauliki w John Deere 2850. Pod które korki się wpiąć ? W starej mam trzy podłączenia, a w nowej są cztery .Moja nowa pompa wygląda tak:  

    • Przez pawel_rawa
      witam mam problem z blukującymi hamulcami w john deere 1640 po zdjeciu i założeniu kabiny zaczęły mi hamować podczas skręcania kołami podczas wciskania pedału również działają wie ktoś co mogło się stać coś źle złożyłem?
    • Przez mati_43
      Witam w moim jd 2140 po wymianie orbitrola podnosnik nie dziala chyba ze skrece kierownice na max to dziala
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.