Skocz do zawartości

Kverneland es100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem odnośnie pługu Kverneland ES100. A mianowicie chodzi o to że jeżeli chcę obrócić pług to siłownik boczny się nie cofa do pozycji transportowej, i nie mogę obrócić pługu bo kółko zawadzi o ziemię, a jak złożę siłownik boczny to nie chce się obrócić, co może być przyczyną??? Złe podłączenie czy coś. Pług nowy znajdziecie go u mnie w galerii. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Opublikowano

Może zagiąłeś go gdzieś.A jest to pług Vario?Ile korpusów?Być może jeżeli jest Vario i 5 korpusów to może jest coś źle że się nie prostuje do obracania.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zawór z membraną może mieć źle podłączone przewody.

Opublikowano

popatrz w instrukcji czy jest jakaś sróba do odpowietrzania zaworu mój kuhn jak miał gdy go kupiłem przecieki po postoju łapał powietrze i się różne cyrki działy chyba że padł zawór priorytetowy się zacioł i nie odskakuje wtedy tak może się dziać

Opublikowano

Tak jest od początku? Możesz mieć źle tam gdzieś połączone przewody hydrauliczne.

Dokładnie tak jak kolego napisałeś źle były podłączone. Wszystko już jest ok. Dzięki i Pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeżeli ktoś ma problemy z płynnością obrotu pługa, to na górze tego rozdzielacza jest śrubka regulacyjna. Kiedyś nie chciał nam się pług obracać na zimnym oleju to regulacja śrubki dała poprawę. Innym razem na ciepłym oleju szarpało pługiem i regulacją o pół obrotu wyeliminowała problem.