Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie ząb ci się uksył na trybie a jak bardo tłucze to kilka zębów... bez rozpoławianie się nie obejdzie... musisz go kroić między skrzynią i tylnym mostem bo tam jest ta zębatka więc podnośnika nie musisz ściągać...

Opublikowano

master0608 nie jestem w ciemie bity bo ja rozbierałem mojego zetora i to jest to samo. skrzynia jest skrzynią a ty masz na myśli przedskrzynie.

tylny most-skrzynia(pompa od podnośnika i wspomagania, wzmacniacz momentu) - przedskrzynia (mikropompka i sprzęgło) - silnik

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Remek2137
      Witam. Od dwóch lat mam problem z zetorem 8045. Pcha olej do płynu chłodniczego. Dwa lata temu wymieniłem uszczelkę pod głowicą po jakimś czasie zajrzałem do chłodnicy i znowu pojawił się tłuszcz. Jaka może być przyczyną? Od razu mówię że nie ma chłodnicy oleju.
    • Przez Kupaduap1
      Witam gdzie sie spuszcza olej z zwolnicy moglby ktos mi na obrazku pokazac?
    • Przez szyszka
      Witam posiadaczy ursusow z chlodnica oleju przekladniowego, chcialbym takowa zalozyc lecznieweim dokladnie gdzie siee wpiac ??? prosze o zdjecia jesli byla by taka mozliwosc . z gory dzieki . a takze Kto ma dodatkowy rozdzielacz hydrauliki zamontowany , w swoim mam tylk odwa gniazda szybkozlacz
      a potrzebuje jeszcze dwa . dzieki czekam na pomocne porady.
    • Przez Grzegorz90
      Witam grupowicze pacjent ursus 914, cos wyje od " kaczki" .Ciagnik normalnie podnosi plugi,tur tez normalnie podnosi. Jezeli podnosze plugi lub tura wycie ustaje, jak wszystko stoj i w "miejscu" znowu wyje.Na zalaczonym filmiku jak podnosze tura to ustaje wyć . Ktos pomoze?
      VID_20191116_111802.mp4
    • Przez pietruszka123456789
      Witam. Chciałem niby nowy traktor kupic ale dochodze do wniosku ze wolę zmodernizować starego ursusa. Ursus c385
      Ehr czyli cały system elektryczny podnośnika bo teraz mi nie pasuje że jak pomacham wajhą w traktorze to albo w jedną albo w drugą stronę idzie. Fajnie jak dojdą poszczególne poziomy dobrze sterowane. Koszt 30 tys
      Przedni napęd koszt 25 tys
      Przedni tuz koszt 10 tys niezbędny do wału campbella w uprawie rzepaku
      Oświetlenie tak aby można było pracować nocą
      Nie jestem usytysfkacjonowany że ciagniki  warte 100 tys nie mają ehr. Liczniki ponad 10 tys a te zz zagrnicy dziwnym trafem 5 tys wszystkie. Mimo że mój ursus stary to jednak znam jego wszystkie mocne i słąbe strony. Proszę o merytoryczne wypowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v