Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BO BO ludzie nie handlujcie z nimi co innego obiecuja a co innego płacą oszukali mnie i sprawa będzie w sądzie myślą ze sa mądrzy a rolnik na niczym się niezna worzą zboże po całej Polsce a jak ktoś im nie przyjmie to chcą obarczyć kosztami transportu i to bardzo ogromnimi rolnika to jest po prostu chamstwo myśle że długo na rynku istniec nie bedą no i dobrze cwaniakom

Opublikowano

BO BO ludzie nie handlujcie z nimi co innego obiecuja a co innego płacą oszukali mnie i sprawa będzie w sądzie myślą ze sa mądrzy a rolnik na niczym się niezna worzą zboże po całej Polsce a jak ktoś im nie przyjmie to chcą obarczyć kosztami transportu i to bardzo ogromnimi rolnika to jest po prostu chamstwo myśle że długo na rynku istniec nie bedą no i dobrze cwaniakom

Witam, czy dostała Pani przelew za zboże?

Opublikowano

witam,

Postów też nie mam za dużo ale podzielę sie ze swoimi doświadczeniami z WS-Trade.

zacząłem z nimi handel w 2010 r. sprzedawałem im pszenicę auto wypuściłem jak zobaczyłem kasę na koncie wypłacili za 23T reszta po tyg. doszła.

Drugim razem też sprzedawałem im pszenicę, która fakt, była trochę zatęchnięta (duża wilgotność i miałem złe magazynowanie) zadzwonili do mnie, że odbiorca nie chce jej przyjąć, zawieźli do jakieś fermy gdzie też nie przyjęli dopiero zawieźli do gorzelni ale 150 pln mniej za tonę na potwierdzenie przysłali mi skan z lab. mieszalni. Więc może nie sprzedałem najlepiej ale sprzedałem.

Kilka też razy sprzedałem im kuku i też było bez zarzutu.Obecnie już nie wymagam aby kasa była na koncie tylko jak auto jest ładowane to wysyłają mi skan potwierdzenia wysłanego przelewu wygenerowanego elektronicznie.

Więc ja nie mam do nich żadnych zastrzeżeń mają tam trochę tolerancję negocjacji ceny ale bardzo wąską.

Plusem jest szybka kasa i ich transport.

Minusem (jak to u każdego pośrednika) to cena. przeważnie niższa niż byś sam zawózł gdzieś do mieszalni czy do innego bezpośredniego odbiorcy.

No ale to już kwestia priorytetów i możliwości co komu pasuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Znam takie przypadek że umowa pomiędzy firmą WS Trade a rolnikiem została zawarta trzy tygodnie po terminie odbioru w zawartej umowie zboże od rolnika dalej nie zostało odebrane .W czasie tych trzech tygodni podczas rozmowy telefonicznej firma usprawiedliwiała się tym że teraz mają dużo pracy i nie mają wolnego samochodu a zarazem zapewniali że napewno w przeciągu 3-4 dni zboże odbiorą . Po upływie ponad trzech tygodni przysłali wiadomość z propozycją że zboże odbiorą ale za cenę o 120zł/t niższą niż w zawartej umowie i na tej propozycji zakończyła się przygoda z tą firmą.

Opublikowano (edytowane)

To ja ci wytłumaczę dlaczego . Najpierw jest gra na zwłokę a później jak już się zaczyna robić gorąco i opinia idzie hen , hen to czym prędzej do uregulowania należności . To takie proste .

Edytowane przez KRISTOFORn
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

sprawa trafiła do sądu zobaczymy jak się wytłumaczą obcieli cene o 200 na tonie

Od trzech lat sprawa jest w sądzie. Wysłałem dwa transporty i po kilku dniach od zabrania zboża firma obcięła 150zł/t.

Proszę o kontakt z osobami które mają sprawę w sądzie z firmą WS Trade. Mozemy sobie pomóc.

Opublikowano

Nie mogli sprzedać zboża i jezdzili po całej polsce żeby sprzedać a za transport próbują obciążyć rolnika

Uważajcie na WS-Trade z Puław

Opublikowano

Handlowałem z nimi i w tym roku sprzedałem im 3 auta pszenżyta, niestety na pierwszym aucie miałem reklamację (wilgotność 16,8 %) i obniżkę 40 zł na tonie na koszt suszenia zboża w moim odczuciu to trochę sporo ale biję się w pierś bo faktycznie ten pierwszy transport mógł być trochę wilgotniejszy bo ładowałem z innego miejsca. Natomiast co do reszty obeszło się bez problemów jedynie długie terminy oczekiwania odbiór zboża i samochód ale za to z płatnością nie miałem problemów. Pozdrawiam i życzę pozytywnych rozwiązań sporów.

Opublikowano

Krzysiek , przy pierwszym aucie tak cię obcięli , ale ty nic sobie z tego nie zrobiłeś i 2 następne autka im pchnąłeś ?

Butelka po imieninach jest bardziej przejrzysta .

Opublikowano

WS-trade robi sobie jaja z rolników pod tym samym adresem są dwie firmy o tej samej nazwie WS-trade tylko jedna to sp.z.oo a druga to działalność gospodarcza

Działalność gospodarcza Wojciecha S. to tylko gospodarstwo rolne i niema prawa handlować -tak było do pazdziernika w PKD

Ciekawe co na to Urząd Skarbowy??????

Rolnika już dawno by zlicytowali...

Opublikowano

Handluje z ta firma pana Sadurskiego i powiem tak,jak masz pewnosc ze twoje zboze jest bez zastrzezen to smialo mozna im sprzedawac ale jak juz masz lekkie watpliwosci do jakosci to szukaj gdzie indziej bo odrazu masz cene duzo nizsza niz na umowie(w moim przypadku bylo to ok 100 zl na tonie).Platnosci ok tylko naprawde ostrzegam bo umowa umowa a oni swoje jak cos nie pasuje.

Opublikowano

A  czy może teraz ktoś miał kontakt z firmą ws trade? Jak wygląda płatność i tranport?

Opublikowano

WS trade ma auta ze spedycji, kiero siedzi i nic go nie obchodzi. Moze byc ciepłe - najwyzej wróci ,a on ma transport w obie strony.

Są firmy które mają wyspecjalizowanych kierowców. Robaki , przytulię i wilgotnoć sprawdzą na miejscu. no i patrzą co ladują.

Opublikowano

Witam, macie może jakieś opinie o firmie rossa commercium z krakowa, oferują mi kontrakt na pszenicę i nie wiem czy sie zdecydować 

Z tego co wiem to oni po całej Polsce skupują bo i od znajomego też kupili w ub. roku i jakieś cięcia miał cenowe. próbował walczyć ale wiadomo jak to jest. A na jaką pszenicę masz ten kontrakt i dużo dają w Krakowie?